16.1 C
De Bilt

Zeewolde heeft in verhouding grootste stijging woningvoorraad in Flevoland

Zeewolde – Het CBS heeft cijfers uitgegeven over het aantal gerealiseerde nieuwbouwwoningen. De woningvoorraad landelijk is gegroeid met 0,9 procent. Ruim 74 duizend nieuwbouwwoningen zijn in 2022 opgeleverd. De woningvoorraad groeide door nieuwbouw relatief het sterkst in Flevoland, met 1,6 procent boven het landelijke gemiddelde. In Zeewolde groeide de woningvoorraad door nieuwbouw in verhouding het meest in Flevoland met 2,2%. Dat zijn 199 woningen.

Woningvoorraad Zeewolde

Wethouder Helmut Hermans: “Dit zijn mooie cijfers. In perspectief van de woningvoorraad van Zeewolde ben ik blij dat we zo hoog scoren. Er is binnen Zeewolde een grote vraag naar woningen met name door onze jongeren die hier willen blijven wonen. Daar bouwen we graag de woningen voor. In ons collegeprogramma hebben we de ambitie om de komende 4 jaar 1000 woningen te bouwen.”

Meeste nieuwbouwwoningen

Amsterdam heeft landelijk de meeste nieuwbouwwoningen aan de woningvoorraad toegevoegd. Het gaat om bijna 6,8 duizend woningen, een toename van de woningvoorraad van 1,5 procent. De gemeente Vlieland kende relatief de grootste groei woningen door nieuwbouw. Hier groeide de woningvoorraad met 7 procent dankzij de bouw van 42 woningen uit naar 640 woningen.

Meer informatie over de aantallen van de nieuwbouwwoningen is te vinden op de website van CBS.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio