17.6 C
De Bilt

Aandacht voor zonnebescherming en eenzaamheid op Baarnse terrassen

Het zijn niet de meest leuke thema’s die bij de zomer horen: zonnebescherming en zomereenzaamheid. Om deze thema’s op een positieve manier onder de aandacht te brengen van inwoners en bezoekers van Baarn, zijn speciaal voor de Baarnse horeca tafeldisplays ontwikkeld. De displays bevatten zonnebrandcrème, ansichtkaarten en informatie over hoe iedereen in de zomer kan zorgen voor zichzelf en elkaar. Wethouder Steven de Vries reikte vanmiddag het eerste exemplaar uit aan Ruud Bouwman, eigenaar van Eethuys-Café De Generaal.

Baarnse horecabedrijven kunnen de displays ergens op het terras, bij de ingang, toiletten of op de bar neerzetten. Ieder horecabedrijf in de gemeente met een terras ontvangt, afhankelijk van de grootte van het terras, één of twee displays.

Aandacht voor zonnebescherming en eenzaamheid op Baarnse terrassen
Aandacht voor zonnebescherming en eenzaamheid op Baarnse terrassen – Foto: gemeente Baarn

Bewustwording creëren voor zonnebescherming

Al jaren neemt het gevallen van huidkanker toe, een signaal dat we als gemeente niet zomaar voorbij willen laten gaan. Daarnaast zijn ook steeds meer mensen die zich in de zomermaanden eenzaam voelen, bijvoorbeeld omdat familie, buren en vrienden op vakantie zijn of omdat hun sportclub of hobbyvereniging een zomerstop heeft. Wethouder Steven de Vries: “We willen inwoners en bezoekers van Baarn bewust maken van zomereenzaamheid en het belang van zonnebescherming. Dit in een poging de trends te doorbreken, want ieder geval van zomereenzaamheid en huidkanker is er één te veel. De displays zijn een mooi middel waarmee we aandacht kunnen vragen voor deze twee actuele en op het eerste oog uiteenlopende thema’s.” 

Aandacht voor zonnebescherming en eenzaamheid -
Foto: gemeente Baarn

De displays

Iedere display bevat twee flacons met zonnebrandcrème (factor 30) als zonnebescherming en zijn bedoeld voor iedereen die gebruik maakt van het terras. Op de bijbehorende flyer staan feiten en fabels over zonnebrand en maken terrasbezoekers kennis met Viore. Viore is een centrum waar mensen met kanker, hun naasten en hun nabestaanden elkaar kunnen ontmoeten en ondersteunen en is gevestigd in Hilversum. Daarnaast bevatten de displays vrolijk geïllustreerde ansichtkaarten met daarop herkenbare plekken in Baarn. Terrasbezoekers kunnen deze meenemen en sturen naar iemand die wel wat extra aandacht kan gebruiken in de zomerperiode.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio