8.8 C
De Bilt
dinsdag, 21 maart 2023

Aanleg rotonde Woudenbergseweg-Austerlitz

Provincie Utrecht en gemeente Zeist starten met de aanleg van een rotonde op de Woudenbergseweg (N224) ter hoogte van Austerlitz. De vervanging van de T-splitsing door een rotonde betekent dat de veiligheid voor automobilisten, fietsers en voetgangers wordt verbeterd. Een aantal inwoners van Austerlitz heeft al langer de wens voor aanpassing van de aansluiting op de Woudenbergseweg, vanwege de veiligheid en bereikbaarheid van Austerlitz.

Verbetering verkeersveiligheid

De aanleg van het verkeersplein vergroot de verkeersveiligheid voor verkeersdeelnemers. Tijdens de spits is het nu lastig om vanuit Austerlitz de weg op te rijden, wat leidt tot langer wachten en het nemen van risico’s. Op een rotonde zijn de rijsnelheden lager en hoeft bij het oprijden maar met één richting rekening te worden gehouden.

Aanvraag omgevingsvergunning

In 2020 en 2021 is in samenwerking met Provincie Utrecht een ontwerp gemaakt voor deze rotonde (zie bijlage). Voor de aanleg hiervan is een omgevingsvergunning nodig, ook omdat aan beide zijden van de huidige kruising bomen gekapt worden. Deze kap wordt gecompenseerd door tweemaal het gekapte oppervlakte bos te planten in de provincie Utrecht. De vergunning wordt rond 15 juni 2021 aangevraagd We verwachten dat de rotonde in de zomer van 2022 gereed is.

Bushaltes

De bushaltes van de Austerlitzseweg worden verplaatst naar de Woudenbergseweg. Zij krijgen een fietsenstalling en voetpaden. Hiermee wordt de aansluiting op  buslijn 298 naar Utrecht Uithof/Rijnsweerd Noord en Veenendaal-De Klomp verbeterd. De buslijnen zelf wijzigen niet.

Fiets- en voetpaden

Het fietspad langs de Woudenbergseweg wordt ter hoogte van de afslag naar de Austerlitzseweg iets verlegd om ruimte te maken voor de rotonde. In de berm tussen weg en fietspad wordt een gras-bloemenmengsel ingezaaid tussen de bestaande bomen. Aan de noordzijde van de rotonde komt een voetpad dat de woningen en de bushaltes verbindt. Ook komen er twee voetgangersoversteekplaatsen.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio