15.5 C
De Bilt
donderdag, 28 september 2023

Amersfoort heeft al meer dan 25 groene schoolpleinen

Amersfoort heeft er weer een nieuw groen schoolplein bij; deze keer bij ABC school Rustenburg aan het Furglerplein. De afgelopen 2 jaar is er hard aan gewerkt. Medewerkers, kinderen, buurtbewoners en betrokkenen openden het op 12 mei samen met wethouder Johnas van Lammeren (duurzame leefomgeving). De stad kent nu meer dan 25 groene schoolpleinen.

Groene Schoolpleinen in Amersfoort

Wethouder van Lammeren: “Kinderen vinden groene schoolpleinen leuker, avontuurlijker, mooier, fijner en gezelliger dan schoolpleinen met een stenen inrichting. De ervaring leert dat kinderen er meer bewegen en minder ruzie maken. Daarnaast wordt het  groene plein vaker en voor meer verschillende lessen gebruikt dan een stenen schoolplein. Steeds meer scholen hebben daarom in samenwerking met de gemeente een groen schoolplein. Voordeel is ook dat het groene plein klimaatbestendig is. Als stad kunnen we er niet genoeg hebben.”

Opening school en buurtplein abc Rustenburg
Opening school en buurtplein abc Rustenburg – Foto: gemeente Amersfoort

Groene schoolpleinen zijn ook beschikbaar voor de buurt. Ook na schooltijd kunnen buurtbewoners en buurtkinderen elkaar hier ontmoeten. Bij de ABC school Furglerplein is er nu een educatietuin en een groen schoolplein die samen worden onderhouden, maar ook een theehuis en sportactiviteiten. Ingredienten voor kinderen en andere wijkbewoners om elkaar te ontmoeten.

Na de aanleg van een groen schoolplein maakt de school met de gemeente en andere betrokkenen een beheerconvenant met afspraken over het onderhoud.

Kijk voor meer informatie over groene schoolpleinen op Groene Schoolpleinen | Het Groene Huis Amersfoort.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio