4.1 C
De Bilt

Amersfoort Sportgala Festival Editie; een feest met helden

Maandag 27 november was het Amersfoorte Sportgala Festival in Sportcomplex Amerena. Dé locatie waar zo’n 600 sportliefhebbers bij elkaar kwamen om Amersfoortse sporters, trainers, talenten en vrijwilligers te eren voor hun prestaties in het afgelopen jaar. Er werden jaarpenningen en gouden, zilveren of bronzen sportpenningen uitgereikt in de categorieën jeugd en volwassenen. Niet alleen sporters, maar ook vrijwilligers vielen in de prijzen.

Tijdens het middag- en avondprogramma konden bezoekers deelnemen aan een interactief en sportief programma met onder andere een schaatsplank, schuiftafeltennis, rolstoelbasketbal, watt-bike, diverse e-games, tafelvoetbal en darten.

Wethouder Ben van Koningsveld: “Sportend en bewegend Amersfoort kwam op een prachtige manier bij elkaar in de Amerena. Niet alleen zijn talenten, kampioenen en vrijwilligers geëerd, ook zijn veel nieuwe ontmoetingen tot stand gekomen en nieuwe ideeën ontstaan. Wat een helden hebben wij in Amersfoort, die geven de stad kleur!”

Jaarpenning jeugd

In het middagprogramma werden na de openingsact zo’n 100 jaarpenningen uitgereikt aan jeugdige sporters.
Klik hier voor het overzicht aan jaarpenningen voor de jeugd

Jaarpenning volwassenen

Aan het begin van de avond waren ruim 50 volwassenen aan de beurt om een jaarpenning in ontvangst te nemen.
Klik hier voor het overzicht aan jaarpenningen voor volwassenen

Sportfoto van het Jaar

Tijdens het avondprogramma werd de Amersfoortse Sportfoto van het Jaar bekendgemaakt. Iedere amateur- of professionele fotograaf kon meedoen zolang de ingezonden foto’s over de volle breedte van de sport passie, prestatie of beweging lieten zien. Een jury bestaande uit wethouder Ben van Koningsveld, de Amersfoortse fotografe Carla Kogelman en Hans van Helden van 033Fotostad/Rietveldpaviljoen, kozen uit de ingezonden foto’s een top drie:

Eerste prijs:     Harry van ’t Veld/Foto zwemmer Triathlon
Tweede prijs:   Egbert-Jan van Ommen/Kampioenschap RC Eemland
Derde prijs:      Harry van ’t Veld/Hordeloper

Harry van ’t Veld werd eerste omdat, volgens het juryrapport, de foto iets extra’s heeft. “De fotograaf schildert met licht, zoals een schilder dat met penselen en verf doet. Hij gebruikt de spiegeling van het water. Hier is een kunstenaar aan het werk die op een prachtige manier licht, schaduw en compositie in harmonie weet te brengen. Chapeau!”

Naast het winnen van een mooie prijs worden de winnende foto’s geëxposeerd tijdens een tentoonstelling in de Sint-Joriskerk in Amersfoort die in het voorjaar 2024 plaatsvindt.

Bekijk hier de drie winnende foto’s

Brons, zilver en goud

In het avondprogramma werden de bronzen, zilveren en gouden sportpenningen uitgereikt door wethouder Van Koningsveld en burgemeester Bolsius.
Klik hier voor het overzicht aan bronzen, zilveren en gouden sportpenningen

Het werd een succesvol Sportgala dat werd afgesloten met een enthousiaste videoboodschap van Femke Bol die, vanwege een training in Zuid-Afrika, niet aanwezig kon zijn. Zij feliciteerde alle winnaars en wenste degene die net als zij aan het trainen zijn voor de Spelen in Parijs, heel veel succes toe.

Meer informatie over sportgala

Meer informatie over het Amersfoort Sportgala Festival Editie 2023 staat op de website www.amersfoortsportgala.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio