15.7 C
De Bilt

Asielzoekerscentrum Kamp van Zeist opent deuren voor 400 vluchtelingen

Het COA (Centraal Orgaan opvang Asielzoekers) opent begin mei een nieuw pand voor de opvang van 400 asielzoekers op Kamp van Zeist. Deze locatie blijft maximaal 5 jaar in gebruik voor de opvang van vluchtelingen. Daarna wordt het Kamp van Zeist-terrein teruggegeven aan de natuur en beschikbaar gemaakt voor recreatie.

Stroom asielzoekers te groot

Het COA gaf eind 2021 aan dat de toestroom van vluchtelingen in Nederland zo groot is dat ze niet meer opgevangen kunnen worden in de bestaande opvanglocaties. De gemeenten Zeist en Soest hebben daarom in goed onderling overleg besloten hun medewerking te verlenen aan de opvang van vluchtelingen op  Kamp van Zeist. Het terrein valt binnen de gemeentegrenzen van Zeist en ligt dichtbij het dorp Soesterberg (een kern van de gemeente Soest).

Afbouwen noodopvang

Sinds april 2022 doet Kamp van Zeist al dienst als crisisnoodopvanglocatie. Het COA biedt nu onderdak aan ongeveer 200 vluchtelingen. De huidige noodopvang start met afbouwen zodra de eerste bewoners in het nieuwe azc trekken. Het COA verwacht dat dit op korte termijn kan starten. De gemeenten Zeist en Soest hebben hierover afspraken gemaakt met het COA.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio