19 C
De Bilt

Baarnse scholen krijg Hart onder de riem van gemeente

Goede verbinding met de Baarnse scholen vindt de gemeente heel belangrijk. Donderdag kregen zij allemaal bezoek van wethouder Onderwijs Hugo Prakke en enkele ambtenaren van de gemeente Baarn. Wethouder Prakke: “We willen kijken hoe het gaat, horen wat er speelt en spreken over hoe de samenwerking tussen scholen en gemeente en nog beter kan. En we willen leerkrachten een hart onder de riem steken, omdat er veel van hen wordt gevraagd.”

Intensief jaar voor scholen

Het schooljaar 2022-2023 is voor scholen intensief. Ze hebben te maken met onder meer de na-effecten van corona, een lerarentekort en een grotere stroom van nieuwkomers in het onderwijs –  waaronder de Oekraïense kinderen die in Baarn verblijven. Naast onderwijs hebben meer kinderen (en soms ook hun ouders) extra begeleiding en ondersteuning nodig. Tegelijk zijn er wachtlijsten in de hulpverlening. In deze omstandigheden wordt er een groot beroep gedaan op leerkrachten en schoolleiding.

Poster
Poster – Beeld: gemeente Baarn

Hart onder de riem

Als symbool van het ‘hart onder de riem’ voor de scholen, is door wethouder Prakke een poster uitgereikt met een inspirerende tekst. De eerste poster werd donderdagochtend uitgereikt bij basisschool De Uitkijck. Deze school vangt ook Oekraïense kinderen op in het schoolgebouw. Schoolleider Daphne Fiorentinos en het onderwijzend personeel ontvingen de gemeentelijke bezoekers hartelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio