12.7 C
De Bilt

Gemeente Barneveld voor demonstratie in overleg met organisatie boerenprotest

De gemeente Barneveld heeft donderdagavond 16 juni een melding ontvangen van een landelijke demonstratie door de landbouwsector. De organisatie wil deze demonstratie op woensdag 22 juni houden op een locatie in het buitengebied van Stroe. Momenteel wordt bekeken of de randvoorwaarden met betrekking tot veiligheid en openbare orde goed ingevuld kunnen worden.

Demonstratie

De gemeente heeft de melding voor de demonstratie in behandeling genomen ter beoordeling. Vrijdagochtend heeft hierover een intensief gesprek plaatsgevonden met Henk Bleker, vertegenwoordiger van de aanvragende organisaties.
Daarin is gesproken over de randvoorwaarden voor het protest, waaronder een mobiliteitsplan voor de verkeersstromen naar en van het terrein. Ook is gesproken over het maximum aantal tractoren, de toegang voor hulpdiensten en de veiligheid in het algemeen.

Vervolggesprek

De organisatoren zijn verantwoordelijk om deze zaken in kaart te brengen en te organiseren. De komende dagen kan de organisatie gebruiken om de plannen hiervoor. Maandag vindt hierover een vervolggesprek plaats en zal de burgemeester beoordelen of de randvoorwaarden zodanig zijn ingevuld dat het protest op grond van de openbare orde en veiligheid door kan gaan.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio