11.8 C
De Bilt

Barneveld opnieuw MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland

De gemeente Barneveld is, voor de vierde achtereenvolgende keer, door ondernemers uitgeroepen tot de MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland. Dat maakte MKB Nederland vandaag bekend. De tweejaarlijkse prijs wordt binnenkort overhandigd aan economie wethouder Didi Dorrestijn-Taal. De gemeente Barneveld is bijzonder verheugd over deze ondernemerswaardering.

Barneveld trots op ondernemers

“We waren acht jaar geleden al erg blij toen we werden uitgeroepen tot MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland. Twee jaar later bleken ondernemers dat nog steeds te vinden. Twee jaar geleden deden wij voor de derde keer mee; opnieuw spraken de ondernemers hun grote waardering uit en nu is dat dus voor de vierde keer, acht jaar op rij, het geval”, aldus wethouder Didi Dorrestijn-Taal. “Ik vind het een prachtige waardering voor wat wij voor onze ondernemers doen om het voor hen zo optimaal mogelijk te maken om te kunnen ondernemen.”

Samenwerking

Eén van de succesfactoren is, volgens wethouder Dorrestijn-Taal, de manier waarop de gemeente het economisch beleid opstelt en uitvoert samen met ondernemersverenigingen als de BIK Barneveld en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Barneveld. We overleggen met vaste regelmaat en bespreken wat wij, zij als ondernemers en wij als gemeente, kunnen doen om het vestigingsklimaat van de gemeente Barneveld nog meer te versterken.”

Voorzitter Gijs Eikelenboom van de BIK Barneveld beaamt dit: “We spreken met de gemeente over tal van onderwerpen om het voor ondernemers zo goed mogelijk te organiseren. Denk aan de realisering van nieuwe bedrijventerreinen, de revitalisering van bestaande bedrijventerreinen, de bedrijfsgerichte opleidingen, HBO- en universitaire stages, afstudeeropdrachten en banen in Barneveld en de eventuele realisering van een goederenoverslag.”

Corona

De samenwerking tussen de gemeente en de ondernemersverenigingen stond de afgelopen anderhalf jaar in het teken van de uitbraak van het coronavirus en de maatregelen om verdere verspreiding van dit virus tegen te gaan. “De maatregelen troffen veel ondernemers en samen met de BIK Barneveld en de Samenwerkende Ondernemersverenigingen Gemeente Barneveld hebben we verschillende maatregelen getroffen om ondernemers te ondersteunen. Van de inrichting van een coronadesk met deskundigen, het bieden van mentale steun en het wekelijks uitgeven van een nieuwsbrief tot campagnes om horecaondernemers te ondersteunen en de lancering van de (nu al zeer succesvolle) Lokale Cadeaukaart”, vertelt wethouder Dorrestijn-Taal.

Beste economische locatie van Gelderland

De gemeente Barneveld prolongeert niet alleen de titel MKB-vriendelijkste gemeente van Gelderland, maar werd enkele maanden geleden ook door Bureau Louter uitgeroepen tot Beste Economische Toplocatie van Gelderland. “We zijn trots op ál onze ondernemers: van onze agrariërs tot onze transportsector en van onze MKB-ers tot onze toeristische en recreatieve ondernemers. Wij ondersteunen hen als gemeente waar dat kan binnen de mogelijkheden die wij hebben. De opnieuw uitgesproken waardering is een enorme stimulans hiermee door te gaan, samen met onze ondernemers”, aldus wethouder Dorrestijn-Taal.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio