19.7 C
De Bilt
dinsdag, 28 juni 2022

Bevrijdingsvuur opnieuw  in Putten gebracht

Afgelopen 5 mei is voor de tiende keer het bevrijdingsvuur vanuit Wageningen naar Putten gebracht.  Dit gebeurde door de lopers van De Samenloop.  Donderdagmorgen om 00.00 uur werd het bevrijdingsvuur voor Hotel De Wereld in Wageningen aangestoken als start  van Bevrijdingsdag en daarna door honderden atleten verspreid door heel Nederland.

De Samenloop brengt vuur via estafette 50km verderop

Nadat om 00.40 uur de fakkel voor de gemeente Putten werd aangestoken vertrokken de sportieve Puttenaren voor de estafetteloop. De groep liepen een route van ongeveer 50 km. Onderweg werden bij verschillende oorlogsmonumenten herdenkingskaarsjes aangestoken. Hier werd door de lopers stilgestaan bij al diegene die zijn omgekomen ten gevolge van naziterreur.

Bevrijdingsvuur

De Samenloop had voorafgaand aan deze tocht tijdens de Dodenherdenking op 4 mei een krans gelegd bij het monument op de Oude Algemene Begraafplaats in Putten. Het bevrijdingsvuur werd donderdagmorgen om 09.00 uur op het Fontanusplein bij het gemeentehuis aan burgemeester Lambooij overhandigd. Met muzikale omlijsting van fanfarecorps Excelsior Putten vond daar de  huldigingsceremonie plaats.  

Speciale aandacht was er voor de voorzitter van de stichting De Samenloop. Hij vierde zijn 10 jarige jubileum.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio