21.2 C
De Bilt

Dankzij bladmulcher start Zeist met duurzaam bladbeheer

Dinsdag 13 juni overhandigde Marco Jansen van gemeente Zeist de sleutel van de gloednieuwe bladmulcher aan chauffeur Christiaan van Biga Groep. Achter deze trekker pronkt vanaf vandaag de bladmulcher. Een machine die zorgt dat bladafval wordt omgezet in bodemverbeteraar door het blad te verpulveren. Een mooie aanwinst die wordt ingezet in verschillende parken in Zeist.

Bladmulcher

Het getrokken aanbouwwerktuig neemt het blad op en verkleint het tot een fractie die tussen het gras in valt. Vervolgens is het aan de natuur om de bladresten verder zelf op te ruimen, dit stimuleert de biodiversiteit. Wormen en ander bodemleven trekken de bladresten de grond in waar het fungeert als waardevol voedsel voor bomen en gras. Met de bladmulcher is afvoer van blad niet nodig, dit helpt aanzienlijk bij de CO2-reductie.

Samenwerking

Wethouder Wouter Catsburg is blij met de inzet van deze machine en de samenwerking met Biga Groep: ‘We hebben een circulaire samenleving hoog op de agenda staan. Dit past daar natuurlijk uitstekend bij. In Zeist valt genoeg blad omdat we zoveel bomen hebben. Het is mooi dat de bladblazers van het groenteam van Biga Groep in de woonwijken vanaf nu ook op deze manier ondersteund gaat worden!’

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio