-2.1 C
De Bilt

Boompjes nu met 50% korting te bestellen bij gemeente Baarn

Baarn – De gemeente Baarn organiseert een speciale actie voor haar inwoners om  voordelig boompjes te planten in de eigen tuin. Zo kan men een “Boompjes voor beginners-pakket” met drie inheemse boompjes nu tijdelijk met 50% korting bestellen. De boompjes zijn gemakkelijk online te bestellen en worden thuis afgeleverd. Zo kan iedereen – óók zonder groene vingers – meedoen om Baarn groener, mooier en gezonder te maken. Plan Boom wil in heel Nederland in vier jaar tijd 10 miljoen bomen planten en iedereen kan daaraan bijdragen. De gemeente Baarn ondersteunt deze missie.

Projectleider van Plan Boom, Max Zevenbergen: “Voor de pakketten hebben we gekozen voor de Mispel, Gele Kornoelje en de Gewone Vlier. Inheemse soorten, die het met hun kleur en vruchten goed doen in iedere (stads)tuin.”

Boompjes voor de tuin

Wethouder Jannelies Vissers is erg blij met de actie van Plan Boom: “Bomen bepalen het lommerrijke en groene aanzien van Baarn. Dat moet ook in de toekomst zo blijven en daarom is het belangrijk steeds nieuwe, jonge bomen te planten. De gemeente doet zijn deel met een nieuw bomenplantplan, maar ook inwoners kunnen daar nu extra voordelig aan meewerken. Door een bijdrage van de gemeente zit er namelijk een aantrekkelijke korting op de pakketten met nieuwe boompjes. Daardoor is het nog aantrekkelijker om de tuin groener te maken. Ik ondersteun deze actie dus van harte. En ter geruststelling ook van mijn kant: voor boompjes planten in je tuin hoef je inderdaad echt geen groene vingers te hebben. Zelfs ik kan het!”

Met deze speciale actie van de gemeente Baarn kost een pakket van drie boompjes nu tijdelijk slechts € 12,50. Bestellen kan van 1 tot 10 maart en via www.planboom.nl/baarn. De bestelde boompjes krijgt men dan op 18 en 19 maart thuis bezorgd. Het pakket is ook geschikt voor de kleine tuin. Mocht er toch te weinig plek zijn, dan is een tip om samen met bijvoorbeeld de buren een pakket te nemen. Deelnemen kan zolang de voorraad strekt.

Samenwerking met de Groene Boerderij

Plan Boom wil in de hele keten bijdragen aan een duurzamer Nederland. Voor het verpakken van de boompjes is daarom samenwerking gezocht met de Groene Boerderij, een zorgboerderij in Den Ilp. Amber Groeneveld: “Wij zijn heel blij met deze samenwerking. Onze missie is om onze plek te delen met anderen en te leren leven met de natuur en elkaar. Dat doen wij onder meer met onze zorgboerderij en ons voedselbos en duurzaam te leren leven met de natuur, elkaar en onszelf.”

Plan Boom is een project van de Natuur en Milieufederaties, LandschappenNL en partners Trees for All, LSA bewoners, stichting wAarde en de stedelijke milieucentra. Samen planten zij met heel Nederland 10 miljoen bomen. Overheden, buurtinitiatieven, grondeigenaren en nu dus ook mensen met een eigen tuin(tje) helpen mee om dit doel te realiseren.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio