15 C
De Bilt
donderdag, 21 september 2023

Borden vragen extra aandacht voor fietsverbod in delen van de Laanstraat

Aandachtsborden in het centrum voor extra aandacht. In grote delen van de Laanstraat in Baarn, de belangrijkste winkelstraat in het centrum, geldt al jaren een fietsverbod op maandag t/m zaterdag tussen 11.00 tot 18.00 uur. Dat verbod geldt ook voor ander rijdend verkeer. Het verbod is bedoeld om winkelen en verblijven in het centrum zo veilig en prettig mogelijk te maken. Uit een enquête over het verkeer in het centrum blijkt ook dat veel centrumbezoekers overlast ervaren van fietsers, scooters en ander rijdend verkeer dat het verbod in delen van de Laanstraat negeert.

Extra borden

Om extra aandacht te vragen voor het verbod, worden er volgende week attentieborden geplaatst met de tekst ‘Hier fiets aan de hand’. Ook gaan gemeentelijke handhavers extra controlerondes houden.

De verduidelijkende borden zijn een initiatief van de gemeente in overleg met de politie. Ze vormen een aanvulling op de bestaande ‘wettelijke borden’ die het fietsverbod al aangaven. Ze maken extra duidelijk waar en wanneer men de fiets even aan de hand moet meenemen of ergens stallen om al wandelend de weg in de winkelstraat te vervolgen.

De gemeente roept inwoners op de regels op te volgen en ook elkaar te attenderen op het fiets- en rijverbod in de winkelstraat. Zo zorgen we samen voor een prettiger en veiliger winkelcentrum voor iedereen.


LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio