13.6 C
De Bilt

Burgemeester Bouwmeester legt krans bij Stenen Man op Kamp Amersfoort

Leusden – Op donderdag 13 april is burgemeester Bouwmeester aanwezig geweest bij de kranslegging bij de Stenen Man op Kamp Amersfoort door leerlingen van Montessorischool ’t Ronde.

Kranslegging

Alle bovenbouwleerlingen, leerlingen van groep 5 en overige belangstellenden verzamelen zich bij de ingang van het museum Nationaal Monument Kamp Amersfoort (Loes van Overeemlaan 19, Leusden). Burgemeester Bouwmeester zal net als de leerlingen een krans neerleggen bij De Stenen Man, het gedenkteken voor gevallen veteranen uit Amersfoort en Leusden en het gedenkteken voor De Onbekende Soldaat.

Al sinds 1985 doet Montessorischool ’t Ronde mee aan het project “Adopteer een Monument”. De jarenlange traditie wordt levend gehouden doordat elk jaar de oudste leerlingen de legging overgedragen aan jongere leerlingen van de school. De plechtigheid vindt vanwege de meivakantie niet plaats op de gebruikelijke 4 mei. De Montessorischool vindt de kranslegging, en de voorbereiding daarop, een zeer waardevol onderdeel van het onderwijsprogramma. Vandaar dat besloten is om de plechtigheid op een schooldag te laten plaatsvinden, zodat alle leerlingen van groep 5 t/m groep 8 aanwezig kunnen zijn.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio