10.2 C
De Bilt

Burgemeester Naafs sluit woning en bijgebouw in Amerongen

Amerongen – Burgemeester Naafs van gemeente Utrechtse Heuvelrug heeft besloten op grond van artikel 13b van de Opiumwet over te gaan tot sluiting van een woning met berging aan de Allemanswaard en een bijgebouw aan de Pr. Irenelaan in Amerongen. De woning met berging wordt met ingang van 26 juli 2022 twee maanden gesloten. Het bijgebouw wordt op dezelfde dag voor drie maanden gesloten.

Woning gesloten

De politie heeft op 20 mei 2022 tijdens een doorzoeking in een woning met bijbehorende berging aan de Allemanswaard een ruime handelshoeveelheid softdrugs en goederen voor het opzetten van een grote hennepkwekerij aangetroffen. Op hetzelfde moment heeft de politie tijdens een doorzoeking in een bijgebouw aan de Pr. Irenelaan in Amerongen een handelshoeveelheid soft- en harddrugs aangetroffen.

Burgemeester Naafs

De politie heeft haar bevindingen gerapporteerd aan de burgemeester Naafs

. Op basis van de feiten en omstandigheden heeft de burgemeester besloten tot de tijdelijke sluiting. De sluiting maakt een einde aan de verboden situatie en beschermt de openbare orde, veiligheid en volksgezondheid.

De gemeente Utrechtse Heuvelrug voert op basis van regionaal gemaakte afspraken en een nauwe samenwerking tussen gemeenten, politie en het Openbaar Ministerie een sluitingsbeleid. Burgemeester Naafs: ‘’Drugsbezit- en handel vormt een ernstige inbreuk op de openbare orde en leidt tot een onveilige en onprettige leef- en werkomgeving. Wij tolereren geen drugsoverlast in onze gemeente en gaan daardoor vrijwel altijd na een zorgvuldige afweging over tot de tijdelijke sluiting van drugspanden om de openbare orde en leefbaarheid te herstellen’’.

Heeft u een vermoeden of signaal van drugsoverlast of -productie? U kunt altijd contact opnemen met uw wijkagent. Blijft u liever anoniem? U kunt iets melden zonder uw naam of adres op te geven bij Meld Misdaad Anoniem via 0800 – 7000 (gratis) of via www.meldmisdaadanoniem.nl. Op deze manier krijgt de politie informatie en kunt u anoniem helpen om uw omgeving veiliger te maken!

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio