10.6 C
De Bilt

Busverbinding Terschuur/Zwartebroek blijft behouden

Barneveld – Busverbinding 102 tussen Amersfoort en Apeldoorn – die ook door Terschuur en Zwartebroek rijdt – blijft tot minimaal 2020 behouden. Wethouder Hans van Daalen heeft de afgelopen periode, mede op verzoek van de gemeenteraad, gesprekken gevoerd met de provincie Gelderland en busvervoerder Syntus. De uitkomsten daarvan zijn dat de busverbinding in ieder geval tot 2020 in stand blijft. In 2019 wordt het lijnennet opnieuw aanbesteed; dat treedt eind 2020 in werking.

Het leek er in eerste instantie op dat busverbinding 102, vanwege het weinige gebruik, zou komen te vervallen. Dat zou betekenen dat dorpen als Terschuur en Zwartebroek geen busverbinding meer zouden hebben. De gemeenteraad vroeg het college van burgemeester en wethouders er bij de juiste instanties (de provincie Gelderland en busvervoerder Syntus) op aan te dringen om de busverbinding in stand te houden.
Wethouder Hans van Daalen is blij met het besluit van de provincie en de vervoerder: “Het is belangrijk dat onze dorpen op een goede manier bereikbaar zijn. Met de auto, maar ook met het openbaar vervoer. Niet alleen voor jongeren, die met de bus naar hun school reizen, maar ook voor ouderen. Een goede busverbinding draagt bij aan de vitaliteit en leefbaarheid van de dorpen. We zijn blij dat het besluit is genomen om de busverbinding in ieder geval tot 2020 in stand te houden. We spannen we ons in om in de toekomst, als de busverbindingen opnieuw worden aanbesteed, het belang van een goede, betaalbare
openbaar vervoersverbinding met voldoende reizigers onder de aandacht van de provincie te brengen.”

Vraagafhankelijk vervoer

Op provinciaal en regionaal niveau wordt de komende twee jaar met verschillende vormen van vraagafhankelijk vervoer geëxperimenteerd. Dat is vervoer dat, veel meer dan bij een vaste verbinding, rekening houdt met de behoefte van reizigers en inwoners. Voorbeelden zijn de wensbus, de buurtbus, de pendelbus of deelfietsen. De gemeente Barneveld verwacht dat het openbaar vervoer op de langere termijn anders van opzet wordt en meer aansluit bij de behoefte aan openbaar vervoer.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio