10.6 C
De Bilt

Commissaris van de Koning bezoekt vluchtelingenopvang Veenendaal

Veenendaal – Op vrijdag 13 mei ontving burgemeester Gert-Jan Kats de commissaris van de Koning Hans Oosters in Veenendaal. Het doel van het bezoek van de commissaris was om een goed beeld te krijgen hoe Veenendaal de opvang van vluchtelingen uit Oekraïne heeft georganiseerd en te horen het de Veenendaalse samenleving hierbij betrokken is.

Opvanglocatie

Er werd een bezoek gebracht aan de opvanglocatie aan de Kerkewijk in Veenendaal. Deze locatie is een voormalig kantoorgebouw en is verbouwd om 44 Oekraïners een tijdelijk onderdak te bieden. Na een korte rondleiding door de eigenaar van het pand, spraken de commissaris en de burgemeester met Oekraïners en een gastgezin.

uc?id=1lWncYmJQEBE15AjgX8RliPodFGUq3 yE
Commissaris van de Koning op bezoek bij vluchtelingenopvang. Foto: gemeente Veenendaal

Vrijwilligers

Ook de inzet van welzijnsorganisatie Veens Welzijn en het vrijwilligersplatform Veenendaal voor Oekraïne stond centraal tijdens het bezoek. Een medewerker van Veens Welzijn gaf een toelichting op hun werk, onder andere als locatiemanager voor de 4 opvanglocaties in Veenendaal. Leden van het platform Veenendaal voor Oekraïne vertelde over hun beweegredenen om zich vrijwillig in te zetten voor de opvang en begeleiding van vluchtelingen uit Oekraïne. En wat zij de afgelopen maanden hebben bereikt.

Veense aanpak

Burgemeester Gert-Jan Kats is blij met de aandacht van commissaris Hans Oosters voor de Veenendaalse aanpak. “De inzet van vele mensen in Veenendaal maken het mogelijk om op dit moment ruim 100 Oekraïners op te vangen in de gemeentelijke locaties en nog een kleine 70 mensen in gastgezinnen. Daarmee laten we zien wat er mogelijk is, ondanks de beperkte ruimte die wij in Veenendaal hebben. Mooi dat een paar van deze mensen dit zelf aan Hans Oosters hebben kunnen vertellen. Het was mede daardoor een geslaagd bezoek.“

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio