8.2 C
De Bilt

Countdown033: tel samen af naar 2024 in Amersfoort

Luid samen het nieuwe jaar in aan de voet van de Onze Lieve Vrouwetoren, tijdens Countdown033. Het centraal aftelmoment voor Amersfoort. Vanaf 23:00 uur is iedereen welkom om met muziek en ‘Legende van de Drakenstier’ samen af te tellen naar 2024. Voor wie thuisblijft is het aftelmoment ook te volgen via een livestream.

Countdown033

Het centraal aftelmoment Countdown033 is voor het derde jaar op het Lieve Vrouwekerkhof. Een twee uur durend feest om met vrienden, familie en mede-Amersfoorters te genieten van muziek van de beste popmuzikanten van Amersfoort. Kijk en luister naar de legende en proost samen op het nieuwe jaar. Mensen die niet naar het Lieve Vrouwekerkhof komen kunnen het aftelmoment vanaf 23:00u via de livestream bekijken op countdown033.nl.

De legende van de Drakenstier

Met de toren als centraal middelpunt, maar vooral met twee Amersfoortse iconen als hoofdrolspeler. ‘Legende van de Drakenstier’ wordt elk jaar uitgebeeld door andere creatieve makers. Voor de komende jaarwisseling werken animator Suze Gil en filmcomponist Arend Bruijn samen aan een fantastische projectie op de Onze Lieve Vrouwetoren. Een nieuwe traditie, die ieder jaar opnieuw verrast. Zonder vuurwerk, maar net zo knallend met licht en geluid.

Voordat dit spektakel start, is het publiek welkom op het plein voor de speciale ‘MILES New Year’s Eve Session’ en een drankje. Nadat het nieuwe jaar is ingeluid, wordt nog even doorgedanst met DJ TIM-BER.

Kom op 1 januari naar de herhaling

Op nieuwjaarsdag wordt ‘Legende van de Drakenstier’ drie keer herhaald. Niet alleen voor degene voor wie de jaarwisseling wat laat was, maar ook voor hen die na de livestream toch ook de legende in het echt willen zien. Op deze dag verschijnt de Drakenstier ook in de vorm van een grote lichtsculptuur, voor een ronde over het Lieve Vrouwekerkhof. Om half vijf, half zes en zeven uur is groot en klein welkom om nog eens samen af te tellen. Neem een lampje mee, dan wordt de sterrenregen van de Drakenstier nóg mooier!

Kijk voor het hele programma op: countdown033.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio