21 C
De Bilt

Nieuwe cursus Politiek Actief voor inwoners gemeente Baarn

Na een succesvolle eerste editie eerder dit jaar, start op dinsdagavond 22 oktober 2024 een nieuwe cursus Politiek Actief voor de gemeente Baarn. De cursus is bedoeld voor iedereen die meer wil weten over de gemeentepolitiek. Ook is de cursus zeer geschikt voor iedereen die misschien interesse heeft om politiek actief te worden, maar nog niet precies weet wat de mogelijkheden zijn. Meedoen is gratis. Aanmelden kan door een e-mail te sturen naar griffie@baarn.nl.

Over de cursus

Wat doet de gemeente? Welke plek heeft de gemeente in het bestuur van Nederland? Hoe werkt de besluitvorming binnen de gemeente? Wat doet een raadslid? Op deze vragen – en meer! – krijgen deelnemers aan de cursus antwoord. Ook is er een training debatteren en zijn er ontmoetingen met politici en bestuurders uit de gemeente. Zo krijgen deelnemers ervaring uit de praktijk mee en trainen ze nuttige vaardigheden.

Programma cursus Politiek Actief

De cursus bestaat uit 5 bijeenkomsten en ziet er globaal als volgt uit:

  • Dinsdagavond 22 oktober: introductie, kennismaking en algemene staatsinrichting
  • Dinsdagavond 5 november: hoe werkt de gemeenteraad?
  • Dinsdagavond 12 november: training overtuigend debatteren
  • Dinsdagavond 19 november: in gesprek met raadsleden
  • Maandagavond(!) 25 november: gemeentefinanciën en uitreiken certificaten

Meer informatie en aanmelden

De cursus wordt verzorgd door ProDemos in samenwerking met de griffie van de gemeente Baarn. Wilt u zich aanmelden of heeft u vragen? Neem dan contact op met de griffie van de gemeente Baarn via e-mail: griffie@baarn.nl of 035 – 548 16 11. Er wordt gevraagd om aan alle bijeenkomsten deel te nemen. Er kunnen maximaal 30 personen deelnemen (vol = vol).  Aanmelden kan tot en met maandag 7 oktober.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio