2.3 C
De Bilt

Duurzaam kunstgrasveld V.V. Amsvorde beleeft eerste voetbalwedstrijd

Op vrijdag 10 november 2023 opende wethouder Ben van Koningsveld (Sport) het nieuwe kunstgrasveld van voetbalvereniging Amsvorde. V.V. Amsvorde is hiermee de eerste voetbalvereniging in Amersfoort met een milieuvriendelijk kunstgrasveld zonder rubber korrels. De komende tijd worden de kunstgrasvelden bij andere verenigingen die aan vervanging toe zijn ook voorzien van deze milieuvriendelijke mat.

Feestelijke opening

Wethouder Van Koningsveld opende het nieuwe duurzame kunstgrasveld door een penalty te nemen op één van de nieuwe doelen. Voor iedereen die aanwezig was, was er een drankje en werd er geproost op het mooie nieuwe veld. Na de opening speelde het jeugdteam JO11-1 van de voetvalvereniging de eerste onderlinge wedstrijd op het veld.

Danny de Graaf, voorzitter van V.V. Amsvorde kijkt tevreden terug: “We zijn trots op het feit dat we vooroplopen in het verduurzamen van de kunstgrasvelden. Het past perfect in de doelen die we ons als vereniging gesteld hebben voor 2025. We bestaan dan 100 jaar en willen ook de accommodatie een duurzame upgrade geven. We gaan de komende tijd ook aan de slag met het herinrichten van de kantine en de buitenruimte.”

Kunstgrasveld een duurzaam alternatief

De oude velden waren ingelegd met rubbergranulaat. Hierin zitten schadelijke stoffen die vanaf de sportvelden in het grond- en slootwater terecht kunnen komen. De nieuwe kunstgrasvelden zijn duurzamer doordat deze geen korrels van rubbergranulaat bevatten. Wethouder Van Koningsveld: “De gemeente Amersfoort heeft duurzaamheid hoog in het vaandel staan en we werken met elkaar aan het realiseren van een Duurzame stad. Dat doen we op allerlei vlakken en het verduurzamen van sportlocaties is daar één van.”

Het duurzame aspect van dit project houdt niet op bij het nieuwe grasveld. Mark Vorsteveld van de SRO vult aan: “Ook het verwijderen van het oude materiaal doen we op een duurzame, milieuvriendelijke manier. Daarnaast zorgen we dat het oude kunstgras niet vernietigd wordt, maar hergebruikt zal worden voor andere doeleinden. Ook het zand en rubber zal hergebruikt worden, bijvoorbeeld voor andere renovaties.” 

De komende drie jaar worden in Amersfoort nog zes velden vervangen met het duurzame alternatief. Het is uiteindelijk de bedoeling dat alle kunstgrasvelden in de gemeente vervangen worden.

Informatie en contact

Als u vragen heeft, kunt u contact opnemen met de gemeente Amersfoort of V.V. Amsvorde. Dat kan via het telefoonnummer 14 033, www.amersfoort.nl/contact of voorzitter@amvorde.nl.  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio