-2 C
De Bilt

Weken van Duurzaam Veenendaal van start met duurzame hel

Veenendaal – Van woensdag 28 september tot en met zaterdag 8 oktober vinden de Weken van Duurzaam Veenendaal weer plaats. Een jaarlijks terugkerend event voor en door inwoners en bedrijven van Veenendaal. De Weken van Duurzaam Veenendaal zijn bedoeld om inwoners van Veenendaal op een leuke en laagdrempelige manier te informeren en inspireren over alle mogelijkheden die er zijn op het gebied van verduurzaming.  

Officiële opening 

Op woensdag 28 september viel de Duurzaamheidskrant bij alle inwoners van Veenendaal op de mat, en gaf wethouder Marco Verloop het officiële startschot. “Ik ben trots dat het ook dit jaar weer gelukt is om een programma aan onze inwoners te kunnen bieden waar voor ieder wat moois te halen valt. Gemeente Veenendaal organiseert dit event alweer voor de vierde keer met diverse partners, waaronder: Veenendaal4Fair. Naast een programma boordevol inspiratie en informatie, klinkt er natuurlijk ook de enorme urgentie om te verduurzamen in door. Op dit moment kúnnen en moeten we het verschil maken. Dat doen we samen. Voor onszelf, maar zeker voor onze kinderen en kleinkinderen. Samen bereiden we ook Veenendaal voor op een duurzame toekomst.”

Duurzame held in het zonnetje 

De Weken van Duurzaam Veenendaal werden officieel geopend met de uitreiking van de eerste duurzaamheidsbokaal aan meester Sjors Dijk. Meester Sjors geeft met enorm veel passie en enthousiasme les over duurzaamheid en deelt zijn kennis en ideeën maar wat graag met zijn leerlingen. Enorm belangrijk om kinderen enthousiast te maken op dit onderwerp, dus reden genoeg om hem uit te roepen tot de eerste Duurzame Held van Veenendaal.  Marco Verloop is trots op de eerste duurzame held van Veenendaal: “Wat meester Sjors doet is zo belangrijk! Kinderen hebben de toekomst en als zij weten hoe we duurzaam met onze aarde moeten omgaan is dat heel waardevol!

Dat gaat een leven lang mee!” De duurzame held zelf was erg blij met zijn groene prijs. Meester Sjors: “Wat vind ik dit ontzettend leuk en belangrijk! Want de aarde is ons gegeven vanuit de schepping en daar moeten wij zuinig op zijn. Ik haal er ontzettend veel plezier uit om mijn kennis met onze kinderen te delen. Zo ben ik op dit moment bezig met een les over circulariteit voor groep 7 en 8.”

Het programma 

Marco Verloop: “Ook dit jaar staat er weer een mooi programma klaar tijdens de Weken van Duurzaam Veenendaal. Bomvol leuke en inspirerende activiteiten, tot stand gekomen in samenwerking met Veenendaal4Fair. Van workshops inductie koken en tassen van restmaterialen maken, tot aan een inloopspreekuur in het Trefpunt#duurzaam. Maar ook aan de kinderen is gedacht. Een stoepplantjesbingo voor de jongere kinderen, of het pimpen van T-shirts in het Fablab behoren ook tot het programma. Voor ieder wat wils!”  

Informatiemarkt 8 oktober 

Op zaterdag 8 oktober vindt er van 11.00 – 16.00 uur ter afsluiting een duurzaamheidsmarkt plaats in het gemeentehuis. Een informatiemarkt waar inwoners van Veenendaal alles te weten kunnen komen op het gebied van verduurzaming. Van zonnepanelen en warmtepompen tot aan voedselverspilling en het vergroenen van daken.  
 

Kijk voor het hele programma op: www.duurzaamveenendaal.nl/weken 

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio