11.5 C
De Bilt

Dwars door het land voor de Grote BeestenBende-dag 2018

Binnenland – Veertien bussen vol met BeestenBende-kinderen en begeleiders rijden er zaterdag 16 juni dwars door Nederland op weg naar het Dolfinarium. De Beestenbenders hebben namelijk hun eigen Grote BeestenBende-dag: het jaarlijkse feest voor alle BeestenBenden-leden in heel Nederland. De dolfijnen kunnen niet wachten om de BeestenBenders weer te mogen verwelkomen, en dit jaar ook voor het eerst de leden uit de gemeentes Heemskerk en Maastricht.

Grote Beestenbende

De Grote BeestenBende-dag is elk jaar aan het einde van het schooljaar, om de BeestenBende-leden uit het hele land met een speciaal event te belonen voor het schoonhouden van hun eigen buurt. Als echte helden stappen de BeestenBenders in hun eigen woonplaats op speciale bussen, om naar het Dolfinarium te gaan. De hele middag mogen zij daar als VIB’s (Very Important BeestenBenders) door het park lopen, kunnen zij bijvoorbeeld de roggen eten geven, alle zeezoogdieren ontdekken en het twee weken oude Stellerzeeleeuwtje gaan bekijken.

Exclusief optreden

Normaal gesproken gaat het park om 17.00 uur dicht, maar op De Grote BeestenBende-dag maakt het Dolfinarium altijd een uitzondering voor de bende-leden. Zij krijgen na sluitingstijd nog een exclusief optreden in het DolfijndoMijn van DJ Ruud Feltkamp.

Het BeestenBende project

De BeestenBende is een gratis ‘club’, voor kinderen van 6 tot 12 jaar uit gemeenten in heel Nederland. Als BeestenBende-lid help je mee om je buurt schoon te houden voor mens én dier. In ieder geval één keer per maand ruimen de kinderen in teams hun eigen wijk op. Elk team heeft minstens één volwassen begeleider. Als blijk van waardering maken de bendeleden in de loop van het schooljaar allerlei spannende (dieren) avonturen mee, binnen en buiten de gemeente. De BeestenBende is een (wetenschappelijk onderbouwd) concept waarbij kinderen actief invloed hebben op de leefbaarheid van hun buurt. Het initiatief is enige jaren geleden door ‘SBS Het Beste Idee van Nederland’ gekozen bij de beste zwerfafvaloplossingen van Nederland.

Meer informatie ook via app

Kijk voor meer informatie op www.mijnbeestenbende.nl. De BeestenBende heeft ook haar eigen app. Altijd op de hoogte zijn van het laatste nieuws, en als eerste foto’s en filmpjes kunnen bekijken? Download de gratis BeestenBende-app dan nu in de App Store (iOS) of Google Play Store (Android).

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio