10.7 C
De Bilt

Eerste lustrum voor Wijkplatforms Scherpenzeel

Scherpenzeel – De Wijkplatforms Scherpenzeel Oost en Scherpenzeel West vieren hun eerste lustrum. Vijf jaar geleden werden de wijkplatforms opgericht. De leden zijn de ‘oren en de ogen van de wijk’ en overleggen regelmatig met gemeente, politie en woningbouwvereniging over een veilige en fijne woon- en leefomgeving.

Gemeente kan het niet alleen

De gemeente Scherpenzeel is verantwoordelijk voor de openbare orde en veiligheid maar kan en doet dit niet alleen. De gemeente werkt samen met veiligheidspartners, zoals de politie, openbaar ministerie, brandweer en Veiligheids- en Gezondheidsregio Gelderland-Midden (VGGM) maar ook met inwoners en ondernemers. Vijf jaar geleden werden – als vervolg op een aantal buurtpreventieprojecten – drie wijkplatforms (oost, west en zuid) opgericht.

Meerdere zaken verbeterd

Janneke den Boer-Ritmeester is vanaf het begin betrokken geweest bij het Wijkplatform Scherpenzeel Oost en is erg enthousiast over wat wijkplatforms kunnen bijdragen: “We hebben de afgelopen jaren verschillende zaken verbeterd. Als voorbeeld noem ik de oversteek bij de Voorposten of de aandacht die we hebben gevraagd voor de als onveilig ervaren oversteek Oosteinde/Ringbaan. Het is opgelost, zoals de oversteek, of het staat inmiddels op de planning om te worden aangepakt, zoals de oversteek bij de Ringbaan.

Wijkplatforms en Toekomstvisie

We vinden het ook fijn dat we – steeds vaker – door de gemeente worden geraadpleegd om advies te geven over het beleid (zoals bij het opstellen van het speelruimtebeleid) of als platforms te worden uitgenodigd om mee te praten over de Toekomstvisie van Scherpenzeel. We blijven ons graag de komende jaren inzetten om met alle partijen te werken aan een fijne en veilige woonomgeving.”

Uitbreiding

De afgelopen tijd bleek het praktischer de Wijkplatforms West en Zuid samen te voegen tot één wijkplatform. Daarom zijn er nu twee wijkplatforms actief: Oost en West.
Voor beide wijkplatforms is men op zoek naar enthousiaste wijkbewoners die zich graag voor het wijkplatform – en dus voor een veilige en fijne woonomgeving – willen inzetten. “De tijdsinvestering valt erg mee, dus dat zou geen belemmering moeten zijn”, aldus Janneke den Boer. Belangstelling? Aanmelden kan via wijkplatform-oost@scherpenzeel.nl of wijkplatform-west@scherpenzeel.nl.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio