10.6 C
De Bilt

Eerste ‘wij zijn open’ bordjes overhandigd aan drie winkeliers

Tara-Boeddha Winkel, Jack&Jones en Sent by zijn de eerste Amersfoortse winkels waar het ‘Wij zijn open’ bordje op een dichte deur hangt. Zij doen graag mee met de actie van Gemeente Amersfoort en de winkeliersverenigingen om deuren dicht te doen, zodat warmte binnen blijft en er energie wordt bespaard. Andere Amersfoortse winkeliers kunnen nu gratis het ‘Wij zijn open’ bord ophalen en ook meedoen met deze actie.

Energiebesparing

Het dichthouden van winkeldeuren kan een flinke energiebesparing opleveren van wel 30-40%. Hiermee daalt de energierekening direct. Hoe meer Amersfoortse winkeliers deze actie gezamenlijk omarmen, hoe meer het winkelend publiek eraan gewend raakt dat winkels met dichte deuren vaak gewoon open zijn. Op woensdag 30 november overhandigde Astrid Janssen, wethouder Wonen en Energietransitie, de eerste bordjes aan drie winkeliers uit de binnenstad.

‘Wij zijn open, maar de deur is dicht’

Astrid Janssen, wethouder wonen en energietransitie: “De stijgende energiekosten raken ons allemaal. Steeds meer inwoners en ondernemers zijn daarom bezig met energie besparen. Vaak kunnen simpele maatregelen al zorgen voor een lagere energierekening. Zoals winkeldeuren dicht doen in de winter. Dat lijkt voor de hand liggend, maar toch hebben veel winkeliers de deuren alle dagen open. Met de actie ‘De deur is dicht, maar wij zijn open’ hopen we dat zowel winkeliers als winkelend publiek bewuster omgaan met energie. Energie besparen is tenslotte iets van ons allemaal.”

Ophalen of bestellen

Amersfoortse winkeliers kunnen een ‘Wij zijn open’ bord ophalen bij verschillende locaties in de stad. Zie de volgende webpagina voor een overzicht van de ophaallocaties: www.amersfoortduurzaam.nl/ophaallocaties+bord+winkeliers

Ook is het mogelijk om een bord te bestellen. Stuur een mail naar duurzaamondernemen@amersfoort.nl met daarin de naam van de winkel, het adres van de winkel en de naam van de contactpersoon.

Deze actie is een van de hulpmiddelen om ondernemers te helpen met energie besparen en een lagere energierekening. Op www.zetookdeknopom.nl/bedrijven staan meer praktische tips. Meer informatie over een financiële tegemoetkoming energiekosten mkb staat op www.amersfoort.nl/tegemoetkoming-energiekosten-voor-mkb.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio