8.8 C
De Bilt

Leer energie besparen tijdens de WAUW-week

Woudenberg – In de week van maandag 10 t/m vrijdag 14 oktober 2022 wordt WAUW!denberg georganiseerd. Tijdens de WAUW-dagen staan allerlei activiteiten rond het thema Energie(k) op de planning. Het thema energie is vanwege de hogere energieprijzen nu actueler dan ooit.

Tijdens de WAUW-week worden Woudenbergers geïnformeerd over en geïnspireerd door praktische duurzaamheidsonderwerpen dicht bij huis. Bezoekers worden geadviseerd hoe ze op verschillende gebieden energie kunnen besparen. Ze zullen er achter komen dat duurzaam leven niet alleen kan zorgen voor een lagere energierekening, maar ook heel inspirerend kan zijn.

Maandag 10 oktober 2022

Op maandagavond wordt de WAUW!denberg om 19:30 afgetrapt met een discussieavond over het besparen van energie. Enkele inwoners vertellen over hun ervaringen met verschillende duurzaamheidsonderwerpen (isoleren, zonnepanelen, warmtepomp, etc.). Daarnaast gaat Elske van de Fliert van Stichting Duurzaam Woudenberg in gesprek met wethouder Moniek van de Graaf, raadsleden, ondernemers en bewoners over beleid en mogelijkheden.

Woensdag 12 oktober 2022

De avond begint om 19:00 met een Energiecafé over het omlaag brengen van je energierekening en hoe je dit voor elkaar krijgt zonder veel kosten te maken. Aansluitend maken bezoekers met een leuke quiz kans op een duurzame prijs. De avond wordt om 20:30 afgesloten met de documentaire ‘Het paradijs op aarde begint in Nederland’. In deze documentaire wil Ruud Koornstra Nederland overtuigen van de haalbaarheid van een wereld zonder schaarste en genoeg energie, vervoer en gezonde voeding.

Vrijdag 14 oktober 2022

De laatste dag van de WAUW-week is vooral voor kinderen leuk om te bezoeken. Om 15:00 wordt er voorgelezen uit Hallo-0-0 daarboven! Een vertederend verhaal over een jonge vos die over zijn verzameling verteld. Na afloop wordt er geknutseld en kunnen de kinderen meedoen met een stickerspeurtocht. Deze middag is vooral leuk voor kinderen van 3 tot 6 jaar.

In de avond kunnen kinderen vanaf 9 jaar om 19:00 samen met hun ouders aansluiten bij het Ouder- en Kindcollege met stand up bioloog Geert-Jan Roebers. Tijdens een interactieve lezing vertelt hij over zijn werk als bioloog en schrijver, het belang van diversiteit in de natuur, klimaatverandering, duurzaamheid en energie.

Alle activiteiten zijn gratis bij te wonen. Wel is het i.v.m. het aantal plaatsen handig om vooraf te reserveren. Dit kan bij de infobalie van het Cultuurhuis of door te mailen naar info@cultuurhuiswoudenberg.nl.

Meer informatie over de WAUW-week is terug te vinden op de website van de gemeente www.woudenberg.nl/wauwdenberg.  

WAUW!denberg komt tot stand in samenwerking met Cultuurhuis Woudenberg, Gemeente Woudenberg, Stichting Duurzaam Woudenberg, Bibliotheek Eemland, ZonopWoudenberg, de Rabobank en het Huiskamercafé.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio