14.7 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Extra grote terrassen én geen inning terrasvergoeding

Nijkerk – De terrassen in de hele gemeente Nijkerk mogen tot en met 31 oktober 2021 uitgebreid worden. Het college heeft dit besloten om de horecaondernemers in onze gemeente de gelegenheid te bieden om een deel van hun gemiste omzet te compenseren. Het college zal bovendien de terrasvergoeding van 2020 en 2021 niet innen.

Grotere terrassen dan normaal

Vanaf 28 april mogen de terrassen weer open van 12.00 uur tot 18.00 uur. In Nijkerk mogen de terrassen dan groter zijn dan normaal. Ondernemers die hier gebruik van willen maken moeten vooraf een voorstel voorleggen aan de gemeente. Ondernemers op Het Plein hebben dit al gedaan. De gemeente geeft voor de uitbreiding een gedoogbeschikking.

Even eruit, ook al is het op afstand

Burgemeester Renkema: “Fantastisch voor onze horecaondernemers dat er nu wat meer mogelijkheden komen. Als college geven we dan ook van harte deze extra ruimte. Ik hoop dat heel veel inwoners binnenkort even een terrasje gaan pakken. Blijf wel voorzichtig en houd je aan de coronaregels!”

Voorwaarden

Voor de tijdelijke uitbreiding van de terrassen gelden dezelfde voorwaarden als het afgelopen seizoen in 2020. Voorwaarden zijn onder andere dat de 1,5 meter afstand geldt en dat de terrassen (nood)uitgangen niet blokkeren en de markt niet hinderen. Hulpverleningsvoertuigen moeten de noodzakelijke 3 meter ruimte hebben om er langs te kunnen. Komt er een evenement, dan moet de uitbreiding daarvoor wijken.

Regels blijven van groot belang

Vanzelfsprekend wordt van de ondernemers en de bezoekers verwacht dat ze zich verder houden aan de geldende coronamaatregelen. Alle voorwaarden zijn te lezen op de website van de gemeente (zie ondernemersdesk corona). Ook vorig jaar gold de extra uitbreiding voor een bepaalde periode. Toen waren er geen meldingen van overlast als gevolg van de uitbreiding.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio