7.5 C
De Bilt

Fietsenstalling bij station Amersfoort Schothorst geopend

De nieuwe bewaakte fietsenstalling bij station Amersfoort Schothorst is geopend. Fietsers kunnen 24 uur per dag, 7 dagen per week hun fiets bewaakt parkeren. Elke eerste 24 uur is gratis. De nieuwe stalling heeft ruimte voor zo’n 350 fietsen.

Fietsen kunnen gemakkelijk boven elkaar worden geplaatst in de nieuwste dubbellaagse rekken. Deze rekken zijn lichter en ruimer dan die in de oude stalling. Ook biedt de stalling plaats voor 32 OV-fietsen.

Fietsenstalling tijdelijke oplossing

De nieuwe stalling is tijdelijk en vervangt de bewaakte fietsenstalling op het Inputplein. Die wordt binnenkort gesloopt om ruimte te creëren voor woningbouw en de ontwikkeling van de wijk Hoefkwartier. De vervangende stalling is voor een belangrijk deel mogelijk gemaakt met geld van de provincie. Ook is nauw samengewerkt met ProRail en NS om de stalling te realiseren. Voor de bouw van de stalling is een aantal fietsenrekken weggehaald. Die komen dit voorjaar weer terug op het Inputplein.

Meer plekken in de toekomst

In het kader van de herontwikkeling van het Hoefkwartier, wordt het hele Inputplein opnieuw en fietsvrij ingericht. De gemeente ziet dat er veel vraag is naar fietsparkeerplekken bij het station. “Samen met de provincie, NS en ProRail zorgen we voor voldoende en veilige plekken om de fiets bij het station te parkeren.

Goede bereikbaarheid van het station met de fiets, zorgt dat mensen makkelijker de trein pakken. Dat vinden we belangrijk, en daarom komt er een bewaakte fietsenstalling voor zo’n 2000 fietsen bij station Schothorst. Die nieuwe stalling moet over vijf jaar gereed zijn,” vertelt Willem-Jan Stegeman, wethouder Spoorzone Hoefkwartier.

Kunst op de stalling

Om fietsers te verleiden de nieuwe stalling te gebruiken, gaat de gemeente de buitenkant opfleuren met kunst. Daarmee wordt de openbare ruimte ook aantrekkelijker. Bij dit kunstproject betrekt de gemeente omwonenden en gebruikers van de stalling.

Kijk voor meer informatie op amersfoort.nl/kunstopfietsenstalling.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio