21.6 C
De Bilt

Nieuw gemeentehuis voor Nijkerk in 2022

Nijkerk – In november 2019 besloot de gemeenteraad van Nijkerk voor een nieuw gemeentehuis tot de aankoop van het pand aan de Van ’t Hoffstraat 24. In 2022 wordt het pand in gebruik genomen als gemeentehuis, voor de inwoners, ondernemers en organisatie van Nijkerk. Vanaf donderdag 16 juli is dat voor de voorbijgangers niet meer te missen. Grote bouwdoeken bij het pand laten zien: In 2022 is dit úw gemeentehuis!

Onthulling bouwdoeken

Burgemeester Renkema en de heer Aart Klompenhouwer, plaatsvervangend voorzitter van de gemeenteraad, onthulden samen het laatste stuk van de bouwdoeken. Zij deden dit in aanwezigheid van o.a. wethouder Wim Oosterwijk en wethouder Mariëlle Broekman, de voorzitter van de ondernemingsraad en de gemeentesecretaris.

Proces naar nieuw gemeentehuis

In het proces naar een nieuw gemeentehuis zijn er de afgelopen periode verschillende stappen gezet. Zo is er hard gewerkt aan het projectplan, met een ruimtelijk en financieel programma van eisen. Dit dient als basis voor een voorlopig, en vervolgens definitief, ontwerp voor de verbouw en inrichting van het gemeentehuis. De komende paar maanden wordt dit plan verder uitgewerkt en afgerond.

Besluit tot aankoop half jaar geleden

Het college van B&W van Nijkerk is enthousiast: “Het besluit om het pand aan te kopen is ruim een half jaar geleden genomen. In de tussentijd zijn o.a. de uitgangspunten voor de inrichting in samenspraak met toekomstige gebruikers vastgesteld. We kunnen nu een volgende fase in van ontwerpen en invullen. Daarna komt er nog een fase van bouwen en verbouwen. We kijken er naar uit om naar een mooi en duurzaam gebouw te verhuizen waar we onze inwoners en ondernemers optimaal van dienst kunnen zijn.”

Voor iedereen toegankelijk

Het nieuwe gemeentehuis wordt zo ingericht dat het naast huisvesting voor de gemeentelijke  organisatie en de gemeenteraad een plek is waar de inwoners, organisaties en ondernemers in de gemeente goede dienstverlening ervaren en zich welkom voelen.

Aanbouw nieuwe raadszaal

Uit het onderzoek voorafgaand aan de aankoopbeslissing bleek dat het huidige pand Van ’t Hoffstraat 24 onvoldoende mogelijkheden biedt voor een raadszaal die aan de bijbehorende eisen voldoet. In de planvoorbereiding is nadrukkelijk aandacht besteed aan de (realisatie van een) raadszaal, deze zal worden aangebouwd aan het huidige pand. Met de noodzaak tot aanbouw van een nieuwe raadszaal is bij de aankoop rekening gehouden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio