12.7 C
De Bilt

Gratis bomen voor ondernemers en inwoners

Amersfoort trakteert ook dit jaar weer op een gratis boom. De gemeente stelt duizend bomen beschikbaar, waarvan 500 voor inwoners en nu ook 500 voor ondernemers. Ze wil met deze actie inwoners en ondernemers stimuleren het eigen terrein groen in te richten.

Meer bomen en groen dragen bij aan een prettige en gezonde leefomgeving. Bomen zorgen voor verkoeling op warme dagen, verminderen de kans op overlast bij extreme regenval en verbeteren de biodiversiteit. Het beschikbare assortiment bomen is te vinden op www.amersfoort.nl/gratisboom. Hier zijn ook de voorwaarden te lezen. Aanvragen kan vanaf 10 mei.

Levensbelang van meer bomen

Wethouder Johnas van Lammeren (duurzame leefomgeving): “Bomen toevoegen aan de stad is van levensbelang! Het maakt niet uit in wiens grond ze komen, áls we ze maar planten en er goed voor zorgen. Dus thuis, maar ook op het werk. Daarom hebben we voor het eerst de regeling geopend voor ondernemers, om zoveel mogelijk plekken in de stad een kans te bieden op een boom. Daar horen bedrijven bij; net als eigenaren van vastgoed. Met een boom wordt je bezit in allerlei opzichten waardevoller. Zo doen we allemaal mee aan vergroening van onze stad.”

Kiezen

Afhankelijk van de ligging en grootte van de tuin of het bedrijfsterrein is te kiezen uit geschikte boomsoorten. Inwoners kunnen maximaal één boom per adres in 5 jaar aanvragen.
Ondernemers die meer bomen kwijt kunnen op hun bedrijfsterrein kunnen dat aangeven op hun aanvraag. De gemeente neemt dan contact op over de mogelijkheden. Huurders van een bedrijfspand die een boom op het bedrijventerrein willen, moeten eerst toestemming vragen aan de eigenaar.

Aanvragen vanaf 10 mei

Aanvragen kan op www.amersfoort.nl/gratisboom vanaf 10 mei tot en met 31 mei of tot de voorraad op is. Bij de aanvraag moet ook een tweede en derde keuze worden aangegeven, voor het geval de eerste keuze boom op is. Aanvragers horen voor de zomer welke boom in het najaar geleverd wordt.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio