8.9 C
De Bilt
zondag, 29 mei 2022

Gratis zelftesten voor inwoners met bijstandsuitkering

Deze week ontvangen inwoners van de gemeente Soest met een bijstandsuitkering een envelop op de deurmat met daarin gratis coronazelftesten. Inwoners kunnen preventief gebruik maken van deze zelftesten als zij ergens naartoe willen gaan of als zij klachten hebben.

Iedereen moet mee kunnen blijven doen

“De gemeente vindt het belangrijk dat inwoners met een bijstandsuitkering kunnen blijven meedoen in de maatschappij,” zegt wethouder Liesa van Aalst (Sociaal Domein). “En zelftest kost gemiddeld 3 euro en dat kan flink drukken op een gezinsbudget. Door deze gratis testen kunnen mensen gehoor geven aan de oproep van het kabinet om een zelftest te doen als zij mensen bezoeken of klachten hebben.”

Later ook gratis zelftesten voor andere inwoners met een laag inkomen

Binnenkort worden de testen ook gratis beschikbaar gesteld voor inwoners die geen bijstandsuitkering ontvangen, maar wel een laag inkomen hebben.

Testen bij klachten via de GGD blijft gratis

Coronatest bij de GGD blijven gratis. Deze testen zijn echter alleen voor mensen met corona gerelateerde klachten. Een afspraak maken hiervoor kan via de website www.coronatest.nl (met DigiD) of via 0800-1202 (met BSN).

Verspreiding van de testen via BBS

De verspreiding van de testen wordt gedaan door Uitvoeringsorganisatie BBS. Dit is de organisatie die verantwoordelijk is voor de aanvraag en uitvoering van bijstandsuitkeringen binnen de gemeenten Baarn, Bunschoten en Soest.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio