13.8 C
De Bilt

Grote opkomst taallessen Oekraïners maakt indruk op wethouder Liesa van Aalst

Rond de vijftig volwassenen doen sinds half maart mee aan de taallessen Nederlands voor Oekraïners die de gemeente Soest is gestart. Dit gebeurde ook op verzoek van de Oekraïners zelf. Ze zijn leergierig en merken dat ze door het leren van Nederlands nog meer mee kunnen doen in de maatschappij. Liesa van Aalst, wethouder onderwijs en sociaal domein, ging op 19 april langs bij de les. “Met de taallessen investeren we in de integratie en de kansen op werk van onze Oekraïense inwoners,” zegt de wethouder.

Taallessen 3 uur per week

Iedereen die wil kan drie uur per week les krijgen. Een deel van de lessen is in het weekend, zodat ook mensen die werken kunnen meedoen. De lessen zijn afwisselend opgezet; naast de klassikale taalles zijn er bijvoorbeeld opdrachten op de computer. Ook gaan leerlingen en docenten op pad om in de praktijk te oefenen, want van contact met de Soesters leren de Oekraïners het meest. De wethouder deed zelfs nog even mee met het dobbel spel in de les.

Grote belangstelling

Liesa van Aalst hoopt dat de inwoners ook dit initiatief zullen omarmen: “De oorlog duurt helaas langer dan iedereen had gehoopt. Nu mensen hier langer zijn en voorlopig ook nog wel blijven, willen ze graag echt mee kunnen doen in de Soester samenleving. Als je de taal spreekt is dat makkelijker. Het vergroot daarnaast de kans op werk in je eigen vak. Als gemeente helpen we daar graag bij. “Ik roep iedereen in Soest dan ook op de Oekraïners te helpen bij het oefenen!,” sluit de wethouder af.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio