7.7 C
De Bilt

Hoogste punt nieuwbouw sporthal Soest

Het hoogste punt van de nieuwe sporthal in Soest is bereikt. Dit voorjaar is bouwbedrijf Bloemendal Bouw B.V. gestart met de bouw van de nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh. Er is sinds die tijd veel werk verzet om te komen tot het hoogste punt van de nieuwe sporthal. Op woensdag 5 oktober om 10:15 uur plaatst wethouder Osman Suna de vlag op het hoogste punt van de dakconstructie van de sporthal.

Hoogste punt

Op 24 februari 2022 werd de overeenkomst voor de bouw van de nieuwe sporthal ondertekend met Bouwbedrijf Bloemendalbouw B.V. De bouw startte begin mei 2022. Nu, 5 maanden later, wordt het hoogste punt van de dakconstructie bereikt. Een feestelijk moment om bij stil bij te staan na ruim 3 jaar ontwerpen, aanbesteden en technisch uitwerken.

Architect AG Nova uit Amersfoort ontwierp de nieuwe sporthal. Met name de inpassing in de omgeving, het verduurzamen van zowel de bestaande als de nieuwe sporthal en een aantrekkelijke gevel gaven de doorslag. De uitstraling van de gevel met gebruik van natuurlijke materialen zoals hout en korven gevuld met steen en ingezaaid met kruiden, was ook een groot voordeel. Niet alleen mooi, maar ook nog eens graffiti proof. Daarnaast wordt de buitenzijde van de bestaande sporthal ook meer in lijn gebracht met de nieuwe sporthal.

Samenhang nieuwe sporthal en gebiedsvisie Dalweg

Met de nieuwe sporthal achter Sportboulevard de Engh, ontstaat er na de sloop van sporthal Beukendal op die plek ruimte voor woningbouw. Dit speelt in op de grote behoefte aan woningen in Soest. De sporthal maakt om die reden onderdeel uit van de nieuw te vormen visie op het hele Dalweggebied.

Planning

De planning voor de nieuwe sporthal ziet er als volgt uit:

  • Oplevering nieuwe sporthal: 3e kwartaal 2023
  • Oplevering buitenterrein en volledige ingebruikname: 4e kwartaal 2023

Meer informatie

Meer informatie over de nieuwe sporthal is te vinden via https://www.soest.nl/soest-in-ontwikkeling/nieuwe-sporthal-bij-sportboulevard-de-engh/ en de BouwApp.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio