10 C
De Bilt

Wees extra waakzaam en houd afstand van de Schotse Hooglanders

Wezep – Op de Wezepsche Heide leeft een kudde Schotse Hooglanders. Mooi om te zien, maar ook gevaarlijk, helemaal nu in de periode dat ze kalveren hebben. We merken dat niet alle bezoekers zich aan de geldende regels op de heide houden. Ga met respect om met de runderen; het blijven wilde, onberekenbare dieren.

De heide is geen kinderboerderij. Kom niet te dichtbij om de Schotse Hooglanders te aaien, eten te geven. Of om een foto te maken. Mensen en honden zijn er gast. Als bezoekers te dichtbij komen, dan kan het dier zich bedreigd voelen en zich verdedigen. Helemaal nu in de periode dat de Hooglanders kalveren hebben. Dat is normaal gedrag. Hooglanders zijn niet gevaarlijk als bezoekers zich aan de regels houden.

Houd afstand en blijf op de paden

Bezoekers vragen wij om minimaal 25 meter afstand te bewaren en niet naar of tussen de kudde te lopen. Houd dus afstand en blijf op de paden. Wees extra waakzaam wanneer de runderen kalveren hebben. Staat er een Hooglander op het pad? Kies dan voor een andere route en loop met een grote boog om het dier heen.

Honden aan de lijn

Houd de hond aangelijnd. Een hond kan door een Hooglander als een gevaar worden gezien en kan daarvan schrikken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio