15.1 C
De Bilt

Illegale kroegen aangetroffen bij integrale controle Woudenberg

Woudenberg – Er zijn 2 illegale kroegen aangetroffen op vrijdag 16 februari jl. toen de gemeente Woudenberg samen met de politie, toezichthouder en het ondermijningsteam van het RIEC Midden Nederland een integrale controle hieleden. Dit is een brede controle waarbij op verschillende vlakken wordt gecontroleerd of de wet- en regelgeving goed wordt nageleefd in en om een pand. In totaal werden er vier locaties gecontroleerd. 

Tijdens een integrale controle kijken de toezichthouders en controleurs elk vanuit hun eigen specialisme naar de situatie in een pand. Dit kan bijvoorbeeld gaan over brandveiligheid, over bewoning of ondermijning. Deze controles worden uitgevoerd om criminele activiteiten te signaleren en onveilige of overlast gevende situaties tegen te gaan. Op die manier blijft onze gemeente een prettige plek om te wonen en te werken. 

Twee illegale kroegen en een illegaal appartement

Er zijn twee illegale kroegen aangetroffen. Ook is in een bedrijfspand een illegaal appartement geconstateerd dat in strijd is met het bestemmingsplan en een onverantwoorde brandonveilige situatie met zich meebrengt.

Burgemeester Jansen: “Deze integrale controle heeft haar nut direct bewezen. Dat er maar liefst twee illegale kroegen zijn aangetroffen, geeft aan dat ook in Woudenberg een onwenselijke parallelle onderstroom actief is. Het ondermijnt de legale horeca die aan veel wet- en regelgeving moet voldoen. Wij blijven alert op signalen en zullen ook in de toekomst integrale controles organiseren.”

Vervolg

Eigenaren krijgen een last onder dwangsom opgelegd voor de geconstateerde overtredingen. Dit houdt in dat zij binnen een bepaalde termijn de overtredingen moeten oplossen. Als dit na de opgelegde termijn nog niet is gebeurd, wordt de eigenaren een dwangsom opgelegd. Dat is een bedrag dat iemand moet betalen als niet wordt voldaan aan afspraken die zijn opgelegd. Dit bedrag wordt iedere dag dat de overtreding niet wordt opgelost, hoger. Hier zit een maximaal bedrag aan vast. Als dit maximale bedrag bereikt is, gaat de gemeente over tot last onder bestuursdwang. Dit houdt in dat de gemeente zelf overgaat tot maatregelen om de overtreding op te lossen.

Ziet u zelf iets verdachts? 

Natuurlijk zijn de gemeente, politie en boa’s waakzaam, maar signalen van inwoners en ondernemers zijn voor ons ook erg belangrijk. Ziet u een verdachte situatie? Dan kunt u dat altijd doorgeven aan de gemeente of de politie (0900-8844). Ook kunt u anoniem een situatie melden bij Meld Misdaad Anoniem (0800-7000).  

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio