14.4 C
De Bilt
vrijdag, 20 mei 2022

Inruilsubsidie voor de benzinebrommer

Amersfoort – Vanaf 8 september kunnen inwoners van Amersfoort 400 euro subsidie aanvragen als zij hun benzinebrommer of -snorfiets laten slopen en schoon vervoer aanschaffen of deelvervoer gaan gebruiken. Er is in totaal € 200.000 subsidie beschikbaar. De inruilsubsidie geldt 500 benzinebrommers in Amersfoort ingeruild worden bij een RDW-erkend demontagebedrijf.

Inruilsubsidie

In Amersfoort rijden circa 10.000 benzinebrommers rond. Om de eigenaren van deze vervuilende brommers te verleiden tot schoon vervoer, is in het voorjaar de campagne “Ik ga elektrisch” gestart. Hiermee kunnen mensen met een brommer één week gratis een e-scooter, e-bike of speed-pedelec uitproberen of 30 minuten gratis een deelscooter uitproberen. Als extra stimulans is vanaf 8 september ook een inruilactie mogelijk. Als inwoners hun vervuilende brommer laten slopen bij een erkend demontagebedrijf en schoon vervoer aanschaffen of deelmobiliteit gaan gebruiken, kunnen ze een subsidie aanvragen van € 400. In totaal kunnen 500 brommerrijders gebruik maken van deze subsidieregeling. De actie start per 8 september en loopt tot eind 2022 (of eerder zodra het budget op is).

benzinebrommers en snorfietsen

Wethouder Roald van der Linde (duurzame mobiliteit): “Brom- en snorfietsen die op benzine rijden zijn natuurlijk niet bevorderlijk voor de luchtkwaliteit. In Amersfoort is het aantal benzinebrommers per 1.000 inwoners ook nog eens relatief hoog in vergelijking met andere steden. Met de subsidie helpen we inwoners de stap te maken naar een schoner vervoersmiddel. Daarmee dragen ze bij aan schone lucht in de stad én dus een betere gezondheid voor alle Amersfoorters”. 

Voorwaarden
Eigenaren van brom- of snorfietsen komen in aanmerking voor een inruilsubsidie van 400 euro bij de sloop van hun tweewieler. Dit moet gebeuren door een RDW-erkend demontagebedrijf. In Amersfoort is dat De Birkt. De demontageverklaring dienen ze in bij de gemeente. Ook moeten eigenaren al in het bezit zijn van hun benzinebrommer voor 1 januari 2021. De gemeente raadt bewoners die overwegen hun brom- of snorfiets te laten slopen aan, eerst goed te onderzoeken of ze voldoen aan alle subsidievoorwaarden. De voorwaarden zijn te vinden op  www.amersfoort.nl/brommers.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio