14.7 C
De Bilt

‘Kamers met aandacht’ gezocht voor jongeren

Gemeente Amersfoort start een samenwerking met ‘Kamers met Aandacht’: een nieuwe woonoplossing voor jongeren van 18 tot 23 jaar die een zorgorganisatie of het huis verlaten maar nog niet helemaal zelfstandig kunnen wonen. Het gaat vooralsnog om een proef van twee jaar.

Kamers met Aandacht

Kamers met Aandacht koppelt jongeren aan mensen die een kamer over hebben en deze willen verhuren aan een jongere. Bijna iedere woonruimte is geschikt. Zoals een zolderkamer bij een gezin, een kamer bij een alleenstaande of bij een ouder echtpaar. Maar ook een kamer in een studentenhuis. Voorwaarde is dat de kamer minimaal één jaar wordt verhuurd en dat de huurprijs niet hoger is dan het bedrag dat de landelijke huurcommissie adviseert.

Astrid Janssen, wethouder Wonen gemeente Amersfoort: “Iedere jongere wil op een gegeven moment op eigen benen staan. Dat is lastig in deze woningmarkt en voor jongeren die uit de jeugdzorg komen nog lastiger. Een jongere in zo’n kwetsbare situatie willen we op weg helpen, want een goede woonplek is belangrijk voor een stabiele basis. Kamers met aandacht kan daar een bijdrage aan leveren.”

Persoonlijke aandacht 

De jongeren krijgen begeleiding van hun eigen hulpverlener. En met een beetje persoonlijke aandacht bouwen ze een eigen netwerk op om op terug te vallen. Totdat ze uiteindelijk helemaal op eigen benen kunnen staan. Deze persoonlijke aandacht kunnen verhuurders geven.

Zorgvuldige match  

De verhuurders en jongeren worden zorgvuldig gematcht. Verhuurders bepalen zelf hoeveel ‘aandacht’ zij bieden en op welke manier. De jongeren betalen de maandelijkse huur, hebben een dagbesteding en geen problematiek die het dagelijks functioneren in de weg staat.

Samenwerking met jeugdhulpaanbieders 

Kamers met Aandacht is als initiatief eerder in andere steden gestart en heeft inmiddels 100 jongeren gekoppeld aan verhuurders. Stichting Kamers met Aandacht gaat samen met BSA Jeugdhulp,  Stichting Wijkteams Amersfoort en de gemeente op zoek naar kamers voor jongeren uit de gemeente Amersfoort.

Nieuwgierig geworden?

Heeft u een kamer vrij die u wilt verhuren? Neem dan contact op via info@kamersmetaandacht.nl of tel. 06-11134685. Meer informatie leest u op www.kamersmetaandacht.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio