13.5 C
De Bilt

Kinderen ontvangen prijs voor duurzaam idee

Op de klimaatmarkt in Baarn in oktober mochten kinderen hun duurzame idee voor Baarn tekenen en inleveren. Uit de inzendingen zijn drie winnaars gekozen. De winnaars ontvingen afgelopen week op het gemeentehuis van kinderburgemeester Feline, burgemeester Mark Röell en wethouder duurzaamheid Steven de Vries hun prijs.

Kinderburgemeester Feline riep tijdens de klimaatmarkt op 29 oktober op de Brink alle kinderen in Baarn op om mee te denken over een duurzaam Baarn. Feline maakte een kids-ideeënbus waarin vele kinderen hun ideeën deponeerden. BaarnDuurzaam heeft alle inzendingen bekeken en de drie beste ideeën uitgekozen. Het overkoepelende idee van de drie prijswinnaars die op de basisschool zitten, is de wens om minder auto’s in Baarn te zien rondrijden. De gemeente is op dit moment bezig om de duurzaamheidsdoelen verder vorm te geven en neemt de waardevolle inbreng van de kinderen daarin mee.

Luisteren naar kinderen

Prijswinnaars Aimée, Noor en Novia ontvingen van kinderburgemeester Feline het vogelkijkboek, om thuis in de tuin de vogels te herkennen. Samen aten zij een taartje op het gemeentehuis en praatten met elkaar over de duurzame ideeën. Wethouder Steven de Vries: “Ik ben heel blij dat kinderen hebben meegedacht over een duurzaam Baarn. Het is belangrijk om goed te luisteren naar kinderen want wij willen dat zij ook in een mooie wereld kunnen opgroeien.”

Het onderwerp leeft

Een windmolen, een moestuin, zonnepanelen en geen auto’s meer in delen van Baarn. Meer subsidie voor de Groene Inval zodat het mogelijk wordt gemaakt voor inwoners om daar groente en fruit te kopen. En één keer per maand een autovrije zondag; inwoners mogen die dag alleen om medische redenen de auto pakken. Zomaar een greep uit de duurzame ideeën van kinderen. Het onderwerp leeft bij de jeugd, dat is duidelijk.

Volgend jaar

Heeft jouw kind ook een duurzaam idee voor Baarn? Lever het idee in bij het gemeentehuis of mail naar duurzaamheid@baarn.nl. Volgend jaar organiseren BaarnDuurzaam en de gemeente Baarn weer de klimaatweek en klimaatprijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio