9.4 C
De Bilt

Gemeente zet kinderen in tegen cybercrime

Soest Worden jullie onze nieuwe cyberagents? Deze oproep doen de gemeente Soest en de politie deze week aan alle kinderen tussen 8 en 12 jaar. Door de game Hackshield te spelen maken zij zichzelf weerbaarder tegen internet criminaliteit. De game is te vinden op de website joinhackshield.com/gemeente/soest. Dinsdag 8 februari is de officiële kick-off.

Online weerbaar

“Kinderen zijn steeds vaker online,” licht burgemeester Rob Metz toe. “Ze spelen games, appen en brengen veel tijd op social media door. Een mooi tijdverdrijf, al kent dit online leven ook een keerzijde. Omdat kinderen zich niet bewust zijn van de gevaren die ze online lopen, zijn ze een kwetsbare groep en makkelijke prooi voor hackers en andere online criminelen.” Wethouder onderwijs Harrie Dijkhuizen vult aan: “Hackshield is een game die landelijk succesvol wordt ingezet om kinderen te leren omgaan met de online gevaren en dreigingen. Maar, het mooie is ook dat ze leren hoe ze hun omgeving, zoals hun ouders en grootouders, kunnen helpen. Daardoor is het bereik nog groter.”

Kick-off in de klas

Vandaag was de kick-off van de Soester game op twee scholen. Burgemeester Metz bezocht groep 7 van de Wegwijzer. Wethouder Dijkhuizen ging in gesprek met de kinderen van groep 6 van de Sint Carolusschool. Op iedere school in Soest en Soesterberg hangen Hackshield posters en krijgen ouders een brief met uitleg. De gemeente hoopt dat ieder kind de game gaat spelen, door te spelen worden zij cyberagent voor Soest. De beste cyberagent wordt voor de zomervakantie door de burgemeester gehuldigd.   

Landelijk succes

Voor dit project heeft de gemeente een landelijk onlinepakket Hackshield aangekocht, dat ook door onder andere de gemeente Utrecht en Amsterdam succesvol wordt ingezet. Voor deze campagne werkt ze samen met de politie. In een oproepvideo zien we ook agenten in actie.

spot_img

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

spot_img

Nieuws uit deze regio