11.8 C
De Bilt

Kinderzwerfboek krijgt 500 euro van Inner Wheel Nijkerk

Nijkerk – Al 5 jaar maakt Kinderzwerfboek regio Nijkerk boeken beschikbaar voor álle kinderen. Er zijn inmiddels 15 kastjes met boeken in de gemeente Nijkerk te vinden.

Kinderzwerfboek draagt bij aan lezen

Lezen is van groot belang voor de ontwikkeling van een kind. Bijna 25% van de Nederlandse kinderen begint aan de basisschool met een taalachterstand. Veel met je kind praten en (voor)lezen maakt hierin een groot verschil. Helaas verlaat meer dan 10% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand, deels omdat er thuis geen boeken zijn. Kinderen die opgroeien met boeken in hun omgeving gaan gemiddeld drie jaar langer naar school, en bovendien stimuleren boeken tot doorleren ongeacht sociaal milieu of cultuur. Hierdoor hebben ze later meer kans op een goede toekomst.

Inner Wheel Nijkerk

Inner Wheel Nijkerk is een actieve serviceclub en richt zich op het ondersteunen van goede doelen, vriendschap en (inter)nationale contacten. “Het lezen van boeken verrijkt de wereld van kinderen en daar dragen wij graag aan bij ” aldus Inner Wheel presidente Dia Weggemans.

Gift van 500 euro

Met een gift van 500 euro dragen ze Kinderzwerfboek Regio Nijkerk een warm hart toe. Dit geld is enorm welkom! Hiermee kunnen er leuke activiteiten tijdens het jubileumjaar van Kinderzwerfboek georganiseerd worden en worden er nóg meer kinderen bereikt.

Gouden wikkel

Om het 5-jarig jubileum te vieren hebben de vrijwilligers gouden wikkels verstopt in de boeken van de zwerfkastjes in Nijkerk en Hoevelaken. Kinderen die een boek met wikkel vinden ontvangen een leuke prijs. De gouden wikkels worden niet allemaal tegelijk in de boeken verstopt. Ga dus regelmatig even een boek halen en wie weet ben je een van de gelukkige winnaars!

Alle informatie over de jubileumactiviteiten zijn te vinden op de Facebookpagina van Kinderzwerfboek regio Nijkerk – https://www.facebook.com/kzbregionijkerk/

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio