Kinderzwerfboek met Gouden Wikkel gevonden!

Nijkerk – Al 5 jaar maakt Kinderzwerfboek regio Nijkerk boeken beschikbaar voor álle kinderen. Er zijn inmiddels 15 kastjes met boeken in de Gemeente Nijkerk te vinden en dat wordt gevierd met diverse leuke acties!

Ayden Twente was de eerste vinder van één van de Gouden Wikkels die in de boeken in de zwerfkastjes in Nijkerk en Hoevelaken zijn verstopt! Ayden nam een stripboek van Suske en Wiske mee uit het zwerfkastje bij de Jumbo in Nijkerk. Blij verrast ontdekte hij een Gouden Wikkel! Ayden kreeg als prijs een vissetje van Huckleberry gesponsord door Fish on the Moon en ook nog een toegangskaart voor de show van Igor Krulsnor.

Vanaf 1 juni zijn er gouden wikkels verstopt in de boeken van de zwerfkastjes in Nijkerk en Hoevelaken. Je maakt nog steeds kans om te winnen!

De gouden wikkels worden niet allemaal tegelijk in de boeken verstopt 😉 ga dus regelmatig even een boek halen en wie weet maak jij kans op één van de prijzen!

 

Kleurplatenwedstrijd

Samen met de Bibliotheek in Nijkerk en Hoevelaken hebben we een kleurwedstrijd bedacht. In de zwerfkastjes liggen kleurplaten; maak er iets moois van en lever je kleurplaat in bij één van de bibliotheken. De kleurplaat vind je ook op onze Facebookpagina. Tegen inlevering van je kleurplaat mag je een cadeautje grabbelen en maak je kans op twee toegangskaarten voor de goochelvoorstelling van Igor Krulsnor of op één van de andere prijzen!

 

Kinderzwerfboek

Kinderzwerfboek zet zich in om boeken beschikbaar te maken voor álle kinderen, ook voor kinderen die thuis nauwelijks boeken hebben. Iedereen in Nederland wordt opgeroepen om de boekenkast op te ruimen en kinderboeken uit zwerven te sturen zodat andere kinderen ze kunnen lezen. Met de hulp van vele vrijwilligers zijn al meer dan 2,5 miljoen kinderboeken gaan zwerven en meer dan 3.500 KinderzwerfboekStations opgericht. Hier kunnen kinderen gratis een boek halen om thuis te lezen. Ze staan op plekken waar kinderen komen, zoals scholen, kinderboerderijen en buurthuizen.

Lezen loont

Het werk van Kinderzwerfboek is hard nodig. Landelijk gezien verlaat nog steeds 17% van de kinderen het basisonderwijs met een taalachterstand. Maar als er thuis boeken zijn, gaan kinderen gemiddeld drie jaar langer naar school dan leeftijdsgenoten uit gezinnen zonder boeken. Boeken stimuleren tot doorleren, ongeacht sociaal milieu of cultuur. Lezende kinderen hebben dan ook meer kans op een goede toekomst!

Meer informatie of vrijwilliger worden? Neem contact op door te mailen naar: kinderzwerfboekregionijkerk@gmail.com

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Please enter your comment!
Please enter your name here

Nieuws uit deze regio

Advertentie

spot_img