11.8 C
De Bilt
zondag, 22 mei 2022

Klimaatweek Baarn van 30 oktober – 6 november

Baarn – Wilt u weten hoe u energie en geld kunt besparen? Hoe u uw tuin groener en klimaatbestendig kunt maken? En hoe u op andere manieren zelf duurzaam aan de slag kunt? Doe dan mee aan de Week van de Duurzaamheid van 30 oktober tot en met 6 november! De organisaties achter BaarnDuurzaam en de gemeente organiseren de hele week allerlei activiteiten. U bent van harte welkom!

Klimaatmarkt

De week begint op 30 oktober met een Klimaatmarkt op De Brink, van 11.00 – 16.00 uur. U kunt hier terecht voor persoonlijk advies over zonnepanelen, voorlichting over energiebesparing door EnergieCoaches, informatie over subsidies voor een groen dak en het afkoppelen van regenwater.   Ook kunt u zich laten informeren over het zonneweide-project bij de IJsbaan en u vrijblijvend voorinschrijven. Kinderen kunnen meedoen aan een recyclespel met leuke prijzen. Om 14.00 uur wordt de Klimaatweek officieel geopend door wethouder Hugo Prakke, Klimaatburgemeester Ad Heessels en Barend Burggraaf, een van de jongeren van de klimaatgroep Kli-maatjes.

Nacht van de nacht 30 oktober

Laat het donker donker en ontdek hoe mooi de nacht is tijdens de Nacht van de Nacht. Op 30 oktober doen de gemeente en andere organisaties in Baarn ’s avonds en ’s nachts het licht uit om aandacht te vragen voor energiebesparing en lichtvervuiling. Doe als ondernemer en inwoner ook mee!

Film Greta Tunberg 31 oktober

Op 31 oktober bent u om 15.00 uur welkom in de Paaskerk voor de documentaire ‘I am Greta’, over de jonge klimaatactivist Greta Tunberg.

Informatie duurzaam ondernemen en lesprogramma scholen

Tijdens de week worden Baarnse bedrijven en winkels persoonlijk bezocht en ontvangen ze een infographic met duurzame tips. Daarnaast kunnen ze (met subsidie) een energiemanager aanschaffen. En ook de scholen in Baarn kunnen aanhaken, met voorleesacties door duurzame Baarnaars en duurzaamheidslessen voor de oudere leerlingen.

Bijeenkomsten Zon op eigen dak en De VvE van de Toekomst op 3 en 4 november

Op 3 november organiseert EnergiekBaarn een bijeenkomst voor inwoners die meer willen weten over zonnepanelen op het eigen dak en die hun energierekening willen verlagen. U bent vanaf 19.30 uur welkom in Lokaal O in de Kerkstraat. Op 4 november geeft het bestuur van de VvE Amaliagaarde voorlichting aan VvE-bestuurders over het verduurzamen van appartementengebouwen. De bijeenkomst begint om 10.00 uur, Amaliagaarde, Amalialaan 24.

Energieadvies door EnergieCoaches op de Brink

De hele week kunt u voor persoonlijk advies over energiebesparing en zonnepanelen terecht bij de EnergieCoaches in de Duurzaamheidscontainer tegenover het gemeentehuis. Openingstijden vindt u   op www.baarnduurzaam.nl

Groene borrel op 5 november

Iedereen die een duurzaam Baarn een warm hart toedraagt, is op 5 november vanaf 16.30 uur van harte welkom op de Groene borrel in de Paaskerk.

Organisatie

De Klimaatweek wordt georganiseerd door BaarnDuurzaam en gemeente Baarn. BaarnDuurzaam is de samenwerking van Baarnse Klimaat Alliantie, EnergiekBaarn en POB-Duurzaam.

Kijk voor het gehele programma en aanmelden voor bijeenkomsten op www.baarnduurzaam.nl

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio