12.8 C
De Bilt

Koop een regenton of compostvat in Baarn en krijg 21% terug

Inwoners van de gemeente Baarn kunnen vanaf 1 mei 2023 gebruik maken van een nieuwe subsidie voor duurzamere tuinen: de subsidieregeling voor regentonnen en compostvaten. Inwoners die een regenton of compostvat kopen, kunnen 21% van het aanschafbedrag terugkrijgen tot een maximum van € 100,-. Voorwaarde is dat de producten aangeschaft zijn bij één van de deelnemende lokale ondernemers: Woonwarenhuis Nijhof, DHV Vakman Ploeg of Hubo bouwmarkt. Het aanvragen van de subsidie kan via baarn.nl/duurzametuin. Op die pagina zijn ook alle voorwaarden te vinden.

Regenton

Regentonnen en compostvaten leveren een belangrijke bijdrage aan een duurzamere tuin: met een compostvat wordt compost gemaakt van groente-, fruit- en tuinafval. Voor regentonnen geldt dat regenwater duurzamer gebruikt wordt en dat het onnodig gebruik van drinkwater vermindert. Compost wordt gebruikt om grond in tuinen te verbeteren en composteren zorgt voor minder huishoudelijk afval.

Voor een duurzamer en toekomstbestendiger Baarn

Wethouder Mark Eijbaard is portefeuillehouder klimaatadaptatie: “Klimaatverandering en vermindering van biodiversiteit zijn onderwerpen waar we allemaal iets aan kunnen en moeten doen. We hadden al subsidies voor het afkoppelen van regenwater en voor het aanleggen van groene daken. Ook kennen we het project ‘Heuvelrugtuinen’. Met de komst van deze nieuwe subsidie hopen we nog meer Baarnaars te activeren om hun steentje bij te dragen aan een duurzamer en toekomstbestendiger Baarn.”

Demonstratie bij De Groene Inval

Op woensdagmiddag 3 mei kunnen geïnteresseerden bij De Groene Inval terecht. Daar worden gratis workshops afkoppelen gegeven. Deze starten om 13.30 en 14.30 uur. Aanmelden kan door vooraf een mail te sturen naar info@degroeneinval.nl.

Subsidie na motie VoorBaarn, GroenLinks en D66

De subsidieregeling is ontstaan na een motie van VoorBaarn, GroenLinks en D66 tijdens het bespreken van de programmabegroting 2023 in oktober 2022. In de motie werd gevraagd om regentonnen gratis beschikbaar te stellen. Dit bleek op meerdere manieren niet haalbaar, maar een subsidieregeling beschikbaar stellen voor de aanschaf van een regenton of compostvat behoorde wel tot de mogelijkheden.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio