1.6 C
De Bilt

Koopovereenkomst getekend voor ontwikkeling van 10 sociale huurwoningen nabij de Zegheweg

Wethouder Moniek van de Graaf en directeur-bestuurder van Omnia Wonen, Peter Toonen, hebben vorige week een belangrijke koopovereenkomst ondertekend voor de ontwikkeling van 10 sociale huurwoningen nabij de Zegheweg. Deze overeenkomst markeert wederom een stap voorwaarts in het bevorderen van betaalbare huisvesting in Woudenberg.

Koopovereenkomst

Met het tekenen van de overeenkomst heeft Omnia Wonen de grond gekocht. Omnia Wonen gaat het plan voor de ontwikkeling van de huizen zelf leiden. In het innovatieve ontwerp van rug-aan-rug woningen ligt een focus op vrijwel volledige circulaire bouwmethoden. Daarnaast worden de woningen niet op een traditionele manier gebouwd, maar worden ze geassembleerd. Dit betekent dat ze binnen enkele weken kunnen worden neergezet. Het doel is om de woningen na de zomervakantie gereed te hebben.

“Door rug aan rug te bouwen, heeft elke woning in deze tijd van schaarse en dure gronden toch een voortuin. Daarbij worden de woningen voor het grootste gedeelte gebouwd van hernieuwbare en herbruikbare materialen. Helemaal passend in deze tijd!” aldus wethouder van de Graaf.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio