1.7 C
De Bilt

Leusden neemt afscheid van jonge vluchtelingen

De 32 alleenstaande minderjarige asielzoekers, die sinds december door het COA in het ISVW hotel in Leusden zijn opgevangen, zijn vorige week in 2 groepen uit Leusden vertrokken. Maar niet met lege handen. Pim van Gellecum, Jeugdburgemeester, bood de gasten in een videoboodschap, in vloeiend Engels, een rugtas aan vol nuttige en vermakelijke spullen. Ondernemers en organisaties hebben een prachtig pakket voor de jongens samengesteld, dat hen tijdens hun verblijf in Nederland te pas zal komen.  

Hulp uit Leusden

De gemeente is alle ondernemers en organisaties zeer erkentelijk voor hun bijdrage. En niet alleen voor een bijdrage in de ‘goodiebag’. Want dankzij bijvoorbeeld de tomeloze inzet van Floris Bosch van de Voetbal Academie Midden Nederland, kon een grote groep gasten vrijwel dagelijks sporten. Ook Gastvrij Leusden organiseerde met hulp van vele vrijwilligers tal van activiteiten waardoor verveling niet kon toeslaan. Bij AFAS beleefden de jongens een heuse ‘Christmas Experience’. Burgemeester Bouwmeester:  “Al deze organisaties en de vele betrokken inwoners gaven onze gasten het gevoel welkom te zijn. Dat vervult mij met trots.”

Bijdrage aan acute situatie

Met de opvang in namen gemeenten Leusden en Woudenberg gezamenlijk verantwoordelijkheid om een bijdrage te leveren aan de oplossing aan de acute situatie die in de opvang van vluchtelingen is ontstaan. Een breed gedragen wens van de gemeenteraad die hiertoe het college opriep in een motie. Gemeenten, politie en COA kijken tevreden op de opvang terug.

Dank voor hulp

De gemeente dankt de volgende organisaties voor hun inzet of bijdrage tijdens de opvang van vluchtelingen in de gemeente: Gastvrij-, Bedrijvenkring-, Woningstichting- en Kiwanis Leusden, Voetbal Academie Midden Nederland, AFAS, De Korf, Cable Concepts Centre, Winkeliersvereniging De Hamershof, EY VODW, CIRM, Den Daas Vastgoed & Taxaties, Scouting Manitoba, ISVW

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio