12.8 C
De Bilt

Gemeente Leusden tekent alliantieverklaring voor samenwerking op de Utrechtse Heuvelrug

De provincie Utrecht, het ministerie van Defensie, de gemeenten Amersfoort, Leusden, Soest en Zeist, het waterschap Vallei en Veluwe en het Hoogheemraadschap de Stichtse Rijnlanden ondertekenden vandaag een alliantieovereenkomst in het Nationaal Militair Museum. Wethouder Wim Vos ondertekende namens de gemeente Leusden.

Gebied Leusden bij Leusderheide

Met deze samenwerking onderstrepen de gebiedspartners een gezamenlijke inzet om te onderzoeken wat de beste toekomstbestendige keuzes zijn voor de opgaven in het gebied tussen Amersfoort en Zeist. Voor Leusden betreft het gebied de huidige tankwerkplaats en het militair oefenterrein Leusderheide.

Defensie

Defensie wil in de omgeving Soesterberg haar logistieke en operationele eenheden centreren. De partijen werken samen om belangrijke thema’s zoals het beschermen van de natuur, klimaatbestendigheid, voldoende woningen en goede bereikbaarheid in het gebied een plek te geven. De optelsom van opgaven die er liggen bij de verschillende partijen is groter dan de beschikbare ruimte. Daarom moet worden gekeken naar slimme oplossingen en koppelkansen.

In juni 2021 hebben de gemeenten Amersfoort, Leusden en Soest en Defensie al een intentieverklaring getekend voor de ‘green & social deal’. De alliantieverklaring ‘Gebiedsopgaven A tot Z’ is een volgende stap in een samenwerking.

De alliantieverklaring werd getekend door de staatsecretaris van Defensie, de betrokken gedeputeerde van de Provincie Utrecht, de heemraden en de verantwoordelijk wethouders van de gemeenten in aanwezigheid van alle burgemeesters.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio