19.2 C
De Bilt

Maak kans op Vergroenmix in gemeente Soest: Nieuwe vergroenquiz zet tuinen in bloei

Soest Het voorjaar is begonnen. Hét seizoen van de bloemetjes en de bijtjes. Maar door een stedelijke omgeving met minder groen hebben deze diertjes hebben het niet altijd even makkelijk. Daarom doet de gemeente Soest mee aan De Vergroenactie.

Een campagne in samenwerking met De Week van de Groene Tuin, Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne om inwoners aan te zetten tot vergroening van eigen tuin. Met deelname aan de vergroenquiz maak je kans op twee zakken Vergroenmixen. De actie loopt tot 1 mei 2022. Vergroenen was nog nooit zo makkelijk!

Test je groenkennis

Wil je kans maken op twee zakken met inheemse bloembollen? Test dan je groenkennis, ontvang handige vergroentips en maak zo kans op 2 van de 50 mixen in de gemeente Soest. Eén voor jezelf en één voor een ander. Want samen vergroenen is nóg leuker. De vergroenmix kan zowel op het balkon, dakterras als in de tuin geplant worden. Door het inheemse karakter van de bloemen groeien ze in iedere tuin en zijn ze aantrekkelijk voor de Nederlandse biodiversiteit. Houd de social media kanalen van de gemeente Soest in de gaten of ga direct naar www.vergroenactie.nl/quiz

De helpende hand

De gevolgen van de klimaatveranderingen zijn zichtbaar. De lucht om ons heen is vervuild en de hoeveelheid insecten neemt af. Bloemen en planten zijn dé voedingsbron voor tal van insecten. Dieren vinden in het groen weer een leefgebied, het leven in de bodem verbetert en wij mensen voelen ons ook prettiger en gezonder. Hoe kunnen we helpen? Een steen vervangen voor meer groen is een goede eerste stap. Zo kan het water in de bodem zakken, daalt de temperatuur en wordt fijnstof afgevangen.

De Week van de Groene Tuin, Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne

Samen met De Week van de Groene Tuin, Stichting Steenbreek en de WatZr-campagne zet de Vergroenactie zich in voor een gezonde en leefbare leefomgeving met meer groen. Stichting

Steenbreek gelooft in het stoppen van de ‘versteen trend’ in publieke en private ruimtes. Dit is hard nodig voor een duurzame en groene leefomgeving. 28 gemeenten delen deze filosofie en hebben zich aangesloten bij de WatZr-campagne. Met een watzr worden kleine acties uitgevoerd voor het verbeteren van het klimaat. De verandering is met name te zien in het extreme weer. Droogte, hittestress of plots grote plensbuien. Dat moet anders. Tijdens De Week van de Groene Tuin gaan gemeenten en inwoners actief aan de slag. Een week lang worden tuinen in het groen gestoken.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio