16.8 C
De Bilt
zaterdag, 25 mei 2024

Magda Jansen-van Harten voorgedragen als burgemeester van Woudenberg

Woudenberg – De gemeenteraad van Woudenberg heeft op dinsdag 16 november besloten mevrouw M. (Magda) Jansen–van Harten, op voorstel van de vertrouwenscommissie, voor te dragen als nieuwe burgemeester van Woudenberg. Dit gebeurde tijdens een besloten raadsvergadering. Aansluitend werd in een openbare raadsvergadering de aanbeveling bekend gemaakt.

Magda Jansen

Magda Jansen is 33 jaar, getrouwd en woont met haar gezin in Soest. Zij is momenteel werkzaam als raadsgriffier in Roosendaal. Daarvoor werkte ze als adviseur Regioburgemeester (Nationale Politie Zeeland-West-Brabant) en als strategisch beleidsadviseur veiligheid en projectleider/beleidsadviseur Sociaal Domein bij de gemeente Soest. Ook deed ze als interim-manager verschillende opdrachten binnen de overheid.

uc?id=1dRiIFjYRweNKTimdKr9j9qEqAAbywPUH
Magda Jansen voorgedragen als nieuwe burgemeester gemeente Woudenberg (©)

Doortasten, toegankelijk en initiatiefrijk

De vertrouwenscommissie heeft mevrouw Jansen leren kennen als een doortastende, toegankelijke en initiatiefrijke jonge vrouw. Ze is energiek en gedreven en wil voluit gaan voor Woudenberg. Michel Hardeman, voorzitter van de vertrouwenscommissie: “Magda Jansen is voor een ieder benaderbaar en wil van betekenis zijn voor anderen. Ze is in staat een heldere visie te ontwikkelen, heeft pit en ambitie en zal die ambitie ook weten waar te maken. Zij weet wat er speelt in Woudenberg en wat de uitdagingen zijn. Een boegbeeld voor onze gemeente.”

Vervolg

De aanbeveling gaat  nu via de commissaris van de Koning naar  de minister van Binnenlandse Zaken en Koninkrijksrelaties (BZK). Op basis van de aanbeveling bereidt de minister een Koninklijk Besluit voor. De installatie van de nieuwe burgemeester vindt naar verwachting plaats op dinsdag 11 januari 2022. Op dat moment is de burgemeester van Woudenberg de jongste burgemeester van Nederland.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio