21.9 C
De Bilt
woensdag, 18 mei 2022

Medewerkers test- en vaccinatielocaties ontvangen waardering college Barneveld

Barneveld – Alle medewerkers van de corona test- en vaccinatielocatie aan de Roelenengweg in Voorthuizen ontvingen waardering van burgemeester Jan Luteijn en wethouder Hans van Daalen (Volksgezondheid) namens de gemeente Barneveld. Zij trakteerden de medewerkers op oliebollen en appelbeignets. Vrijdag 31 december gaat dezelfde waardering ook naar de medewerkers van de testlocatie in de Goede Herderkerk in Barneveld.

GGD Gelderland-Midden

Al vele maanden werken de medewerkers van de GGD Gelderland-Midden in de gemeente Barneveld hard om alle inwoners die getest of gevaccineerd willen worden, te helpen. Burgemeester Jan Luteijn: “We hebben positieve reacties gekregen over de professionaliteit en gastvrijheid die bezoekers hebben ervaren bij hun bezoek aan Voorthuizen voor hun vaccinatie of test. Als gemeente zijn we daarover heel tevreden. Dat willen we symbolisch onderstrepen door persoonlijk de waardering en dank over te brengen.”

Medewerkers blijven zich inzetten

Wethouder Van Daalen sluit zich daarbij aan: “Het gaat niet alleen om de artsen en de mensen die de vaccinaties zetten of testen doen. We denken ook aan het andere personeel dat nodig is om zo’n locatie goed te laten draaien. Alle medewerkers blijven met vereende krachten doorgaan met hun werk in het belang van onze gezondheid. We willen hen allen bedanken. En welke traktatie past in deze laatste dagen van 2021 dan beter dan oliebollen en appelbeignets?”

Test- en vaccinatielocatie in Voorthuizen goed bezocht

In het voormalige dorpshuis in Voorthuizen kan men zich elke dag op afspraak laten testen. Dagelijks worden er ongeveer 250 tests afgenomen. Vaccineren voor een eerste en tweede coronavaccinatie kan al geruime tijd op maandag, vrijdag en zaterdag op afspraak in Voorthuizen. Vijf weken geleden is daar ook de boosterprik op afspraak bij gekomen.

Zowel het testen als vaccineren op de locatie wordt goed bezocht. In week 48 is de GGD begonnen met het zetten van 600 boosterprikken per week, dat aantal werd in week 49 al verdubbeld.  In week 50, 51 en 52 lag dat aantal tussen de 1100 en 1350. De planning voor de maand januari is dat de GGD-Gelderland Midden elke week 1950 boostervaccinaties geeft.

Ook waardering medewerkers tijdelijke testlocatie Jan Seppenplein

Om besmettingen zo veel mogelijk tegen te gaan, opende GGD-Gelderland-Midden eind november een tijdelijke extra testlocatie in de Goede Herder Kerk aan het Jan Seppenplein in Barneveld. Wethouder Hans van Daalen:” We zien nog steeds dat mensen een afspraak maken om zich hier te laten testen. De tijdelijke locatie blijft daarom nog tot en met 7 januari open. We vinden het belangrijk dat onze inwoners zich (laten) testen als zij andere mensen opzoeken. Ook voor de medewerkers hier hebben we oliebollen en appelbeignets. Onze dank en waardering is ook voor hen.”

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio