16.2 C
De Bilt

Meedenken in Soest voor meer speelplezier!

De komende jaren gaan we in de gemeente Soest aan de slag met het verbeteren van de kwaliteit van onze bestaande speelplekken. Hierbij vinden wij het belangrijk om deze plekken zo in te richten dat deze een bijdrage leveren aan een gezonde samenleving. In Soest hebben we 136 speelplekken, 22 trapvelden en 27 sportvelden.

Nieuwe manier van meedenken

Bij het verbeteren van de speelplekken horen wij graag van kinderen die gebruik maken van deze plekken en (groot)ouders en omwonenden wat zij van de speelplek vinden. Dit deden we altijd met een brief naar de direct omwonenden, maar dit gaan we anders aanpakken. We zetten onze participatiewebsite www.denkmeeover.nl in! Hierop hebben inwoners al over veel onderwerpen mee kunnen denken. En vanaf nu ook over onze speelplekken.

Borden met qr-code

Op de speeltuinen die we vernieuwen, plaatsen we een bord met een kort bericht (zie foto). Via dit bord kunnen bezoekers en omwonenden van de speelplek via een QR-code naar de pagina www.denkmeeover.nl/speelplekken  om mee te denken.

Waarover meedenken?

Op www.denkmeeover.nl/speelplekken is een kaart te vinden met de speelplekken die dit jaar worden opgeknapt. Als inwoners doorklikken op de speelplek zien zij hoe ze kunnen meedenken.

In Soest maken wij verschil tussen grote en kleine speelplekken en sportplekken. Grote speelplekken zijn speelplekken met speeltoestellen in een valdempende ondergrond (zand, kunstgras). Kleine speelplekken zijn speelplekken met kleine speeltoestellen en spelaanleidingen die in gras of op verharding mogen staan.

In het meedenken over deze speelplekken zit ook verschil. Bij de kleine speelplekken hebben we drie verschillende varianten gemaakt voor inwoners om uit te kiezen. Voor de grote speelplekken mogen inwoners eerst wensen doorgeven. Op basis daarvan maken we drie verschillende varianten om uit te kiezen. De variant(en) die het meest gekozen wordt leggen wij aan.

Inwoners die benieuwd zijn of de speelplek in de buurt binnenkort ook aan de beurt is voor vernieuwing kunnen ook naar www.denkmeeover.nl/speelplekken. Naast de planning voor 2023 is ook de planning tot en met 2027 te vinden.

Tekenwedstrijd

Als startsein van deze nieuwe manier van meedenken zetten we een tekenwedstrijd uit. Hierbij vragen we de kinderen (4 t/m 12 jaar) uit Soest en Soesterberg ons te laten weten wat zij leuk vinden als het gaat om speelplekken. Tekeningen die kinderen maken mogen ze naar ons opsturen (Antwoordnummer 120, 3760 VB Soest) of inleveren in de publiekshal van het gemeentehuis. Dit kan tot 1 september a.s. en de beste 3 inzendingen belonen we met een leuke prijs.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio