11.1 C
De Bilt

Mijlpaal voor de Eurowoningen: 100 geïsoleerde daken wijk Rozendaal in Leusden

De 100e woning in de wijk Rozendaal is voorzien van dakisolatie. Een feestelijk moment voor de betrokkenen bij het project Eurowoningen toekomstbestendig. In dit project zetten buurtbewoners samen stappen om energie te besparen en uiteindelijk van het gas af te gaan. Op donderdag 23 mei vierden de 87-jarige bewoner Anna Kruseman en de vrijwilligers van het Buurtteam Eurowoningen Toekomstbestendig samen de mijlpaal van de 100e woning in aanwezigheid van wethouder duurzaamheid Jan Kramer.

Bewoners Eurowoningen zetten schouders eronder

Het Buurtteam Eurowoningen Toekomstbestendig bestaat uit bewoners uit de wijk, met ondersteuning van de energiegidsen van IkWilWatt en professionals op het gebied van maatwerkadvies, financiën, coördinatie en inclusiviteit. Wethouder Jan Kramer: “Het is geweldig om te zien hoe bewoners uit Rozendaal samen de schouders eronder zetten en stappen zetten om hun huizen te isoleren. Het zorgt voor meer comfort en verlaagt de energierekening. Het buurtteam zet zich vol enthousiasme in zodat steeds meer buurtbewoners zich aansluiten en hun huis isoleren. Ik ben dan ook trots op deze bereikte mijlpaal!” 

Inspireren en informeren

Het buurtteam organiseert veel activiteiten om bewoners te informeren en te inspireren om hun woning toekomstbestendig te maken. Buurtteamlid Jos Smook: “Op verschillende manieren helpen wij bewoners op weg met verduurzamen, via onze website, webinars, buurtcafé’s, of een high tea. We laten inwoners zien en ervaren hoe andere bewoners hun woning verbeteren. Ook stimuleren we hen om samen aan de slag te gaan.

Het isoleren van het dak is bij uitstek een verduurzamingsmaatregel die je heel goed samen met buren kan doen. Jong of oud, als Buurtteam staan we voor iedereen klaar met informatie en met hulp. Bijvoorbeeld bij het aanvragen van subsidie. Mooi om te zien dat al onze inspanningen tot mooie resultaten van verduurzaming leiden. Daar doen we het voor.”

Samenwerking met gemeente

Activiteiten van het Buurtteam worden georganiseerd in samenwerking met gemeente Leusden en zijn onderdeel van Programma Aardgasvrije wijken. Onderdeel van dit programma is een extra subsidie voor bewoners die aan de slag gaan met verduurzaming. Ook voor het isoleren van het dak is extra subsidie mogelijk.

LAAT EEN REACTIE ACHTER

Vul alstublieft uw commentaar in!
Vul hier uw naam in

Nieuws uit deze regio